Firma z CSG se bude podílet na výrobě raketometů v Indonésii

01.03.2021 13:19

Na veletrhu obranné techniky IDEX, který právě skončil v Abú Dhabí, se podařilo firmě Excalibur Army, patřící do holingu Czechoslovak group, podepsat kontrakt. Společně s indonéskou firmou PT Republik Defensindo se bude podílet na výrobě raketometů pro indonéské ozbrojené síly.

Firma z CSG se bude podílet na výrobě raketometů v Indonésii
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

IDEX je vojenský veletrh na Středním východě a v severní Africe. Nejnovější technologie z oblasti pozemní obrany, námořnictva a letectva zde pravidelně vystavuje přes 1 500 organizací a institucí z 60 zemích světa.
 
„Je to primární místo pro celý blízkovýchodní trh. Tady se vedou veškerá jednání a uzavírají kontrakty. Kdo chce uspět na tomto trhu, měl by tady být,“ řekl náměstek ministra obrany pro průmyslovou spolupráci Tomáš Kopečný.
 

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí
 
Raketové systémy RM-70 na podvozcích Tatra budou vyráběny a dodány již v tomto roce. Pro Excalibur Army to není první spolupráce s Indonésií. Již dříve dodala asijskému státu obojživelná mostní vozidla a obrněnce Pandur II. 
 
Firma z českého Šternberka se postarala také o jednu ze světových premiér veletrhu. I přes logistické problémy dokázala do Emirátů letecky přepravit novou houfnici DITA 155 mm. „Všechny procedury, které jsou k převozu vojenského materiálu potřeba, jsou dnes kvůli koronaviru ještě komplikovanější,” konstatoval ředitel rozvoje a obchodu společnosti Pavel Doško.
 
Excalibur Army je součástí průmyslového holdingu CSG. Firma založená v roce 1995 se specializuje na vývoj a výrobu těžkých pozemních vozidel, zbraní, munice a dalšího vojenského vybavení.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…