Flákanec se prodraží. Volnému přijde faktura

15.11.2021 21:06

Bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok) si za incident ve Sněmovně, který skončil jeho odchodem za pomoci policejní ochranné služby za použití „hmatů a chvatů“, vysloužil pokutu od úředníků z Městského úřadu Prahy 1. Exposlanec, který se zviditelnil svou hláškou o „flákanci“ či zdemolováním sněmovního řečnického pultíku, přemýšlí, zdali částku zaplatí.

Flákanec se prodraží. Volnému přijde faktura
Foto: archiv
Popisek: Lubomír Volný

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí
Exposlanec Volný, který se ve volbách nedostal do Sněmovny, dostává další trest za incidenty na sněmovní půdě během jeho uplynulého mandátu.

Již dříve Volný přišel o jeden poslanecký plat, když během ledna došlo u předsednického pultu ke střetu s tehdejším místopředsedou Sněmovny Tomášem Hanzelem (ČSSD).

Volný tehdy odmítal přestat debatovat, dokud mu předsedající Hanzel nevypnul mikrofon s odůvodněním, že se nevyjadřuje k tématu. „Já budu hovořit, jak chci, jsem zvoleným zástupcem lidu, nepřerušujte mě,“ obořil se Volný, který měl zrovna rozvyprávěno to, že se místopředsedovi Poslanecké sněmovny v Karviné přezdívá „Hanzel desítka“.

„Buď budete mluvit k věci, nebo vás vypnu,“ zopakoval tehdy Hanzel.

A vše vygradovalo. „Tak já si půjdu sednout k vám na klín a řeknu vám to rovnou do vašeho mikrofonu,“ odvětil Volný za smíchu a bouchání přítomných. Hanzel jej vyzval, ať k němu přijde, nečekal však zřejmě, že to Volný skutečně udělá.

Vzápětí exposlanec vyrazil k pultíku řídícího schůze, snažil se Hanzela odstrčit a mluvit na jeho mikrofon, přičemž vše skončilo bitkou, při níž Volný ještě krátce stihl Sněmovně sdělit, že Hanzel „dostane flákanec“.

V červenci pak musela Volného ze sálu Sněmovny vyvést policejní ochranná služba, a to s použitím „hmatů a chvatů“. Tehdy Volný odmítal opustit řečnický pult v sále, i když uplynul čas vyhrazený k proslovu.

Právě za to mu nyní Městský úřad Prahy 1 vyměřil pokutu ve výši tří tisíc korun. Volný později pro Seznam Zprávy uvedl, že dva tisíce činí samotná pokuta a tisíc korun pak poplatek za průběh správního řízení. „Zatím jsem se ale nerozhodl, jestli to zaplatím, nebo se odvolám,“ dodal exposlanec pro Seznam Zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…