Foldyna zůstává místopředsedou ČSSD a hned dal ránu: Jen opravdový pitomec...

16.10.2018 15:50

V poslanci Jaroslavu Foldynovi (ČSSD) bouchly saze. Rozhodl se zůstat místopředsedou ČSSD, ale zároveň dál ostře vystupovat proti globalizaci a k politice EU, pokud se Česko bude v tomto společenství chovat lokajsky.

Foldyna zůstává místopředsedou ČSSD a hned dal ránu: Jen opravdový pitomec...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Po totálním debaklu v komunálních volbách v Děčíně, kde strana získala v zastupitelstvu jeden jediný mandát, ač z minulých let byla zvyklá v tomto městě vítězit, se poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna a dlouholetý zastupitel v Děčíně rozhodl opustit post místopředsedy ČSSD. Jenže, když své rozhodnutí oznámil, lidé mu prý psali, aby se nevzdával. Také prezident Miloš Zeman nepovažoval Foldynův ústup za správný. Hovořil dokonce o zbabělosti.

Foldyna tedy oznámil, že své rozhodnutí ještě zváží. Mezitím, co se rozmýšlel, vystoupil v pořadu Otázky Václava Moravce předseda ČSSD Jan Hamáček, a ačkoli Foldynu přímo nejmenoval, tak v jasné narážce na poslance za Ústecký kraj konstatoval, že ČSSD je proevropská strana a pokud někdo na EU útočí, nemá v sociální demokracii co dělat.

Foldynu tím rozzlobil. Poslanci se však dostalo podpory z jeho domovského Ústeckého kraje. Krajský výkonný výbor ČSSD v Ústeckém kraji požádal Foldynu, aby na postu místopředsedy zůstal. Foldyna se rozhodl toto doporučení vyslyšet. Oznámil to na sociální síti Facebook a své sdělení okořenil několika ostrými slovy.

„Trochu mi dochází trpělivost, tedy budu otevřenější. Včera jsem šel na jednání KVV Ústeckého kraje rozhodnut – prezident, neprezident. Po 2hodinové velmi otevřené diskuzi, kdy KVV přijalo usnesení: ‚KVV ČSSD ÚK i nadále jednoznačně podporuje Jaroslava Foldynu jako místopředsedu ČSSD‘, jsem od své rezignace odstoupil. Přesto, že jsem upozorňoval, že budu nadále velmi kritický k řadě kroků stávající ČSSD a to zejména v sociální politice, v exekucích, vztahu ke globálnímu kapitálu. Že i nadále budu kritizovat, pokud bude naše politika k EU politikou lokajů nikoli suverénních partnerů.

Jen opravdový pitomec a pitomci jemu podobní tady mohou operovat s prezidentem Zemanem. Jo a dodám: Miloše Zemana, prezidenta ČR, si vážím. Vás NE!“ vypálil.

¨

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…