Garážmistr Rittig. Nejen s Nagyovou se prý scházel v upravené garáži

16.02.2014 12:35

Ačkoli všechny hlavní postavy vyšetřované kauzy okolo bývalé vedoucí kanceláře někdejšího ministerského předsedy Petra Nečase a jeho současné ženy Jany Nečasové, dříve Nagyové, tvrdí, že obvinění jsou neopodstatněná či politicky motivovaná, v minuosti používaly při spojení základní konspirační zásady. Aktéři se totiž vzájemně neoslovovali jmény, ale přezdívkami a dokonce jejich opisy.

Garážmistr Rittig. Nejen s Nagyovou se prý scházel v upravené garáži
Foto: Hans Štembera
Popisek: V souvislosti s kauzou Nagyová proběhl v Praze policejní zásah ve vile Ivo Rittiga

„Mluvila jsem s tím, co má tu garáž, ty hezký auta...“ například říkala do telefonního přístroje Jana Nečasová v říjnu roku 2012 tehdejšímu ministru průmyslu a obchodu Martinu Kubovi. Míněn byl přední pražský lobbista s vlivem na občanské demokraty Ivo Rittig. Zprávu o tom přinesl zpravodajský portál iDnes.cz.

Rittigovi spolupracovníci jej většinou nazývali jednodušeji: garážmistr. Údajně podle podzemní místnosti v Rittigově rozlehlé vile ve spodní části pražských Vinohrad. Podle zpráv portálu totiž nejde o obyčejnou garáž, ale o zvlášť vybudovaný prostor odstíněný od signálů mobilních sítí a vybavený tak, že by neměl umožňovat odposlechy. Na takto zabezpečeném místě se Ivo Rittig scházel se svými spolupracovníky, například právě s Janou Nagyovou, Martinem Kubou či Markem Šnajdrem.

Policejní vyšetřovatelé se na místnost ptali samotného Rittiga. „Je tam velmi špatný signál, dá se tam dovolat, ale jak říkám, signál je velmi špatný,“ cituje lobbistovu odpověď policejnímu vyšetřovateli server. Konkrétnější však prý být nechtěl. Uvedl pouze, že jeho vila má garáž, tak jak tomu bývá i v jiných rodinných domech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…