Gazdík od plic: Policie zašla za hranu spravedlnosti. A pokud jde o pana Mynáře...

22.04.2015 18:33

Hostem středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls byl místopředseda Sněmovny a úřadující šéf Starostů a nezávislých Petr Gazdík. Rozohnil se kvůli případu libereckého hejtmana Martina Půty, který by STAN vedl, kdyby nebyl obviněn z korupce. Pár slov padlo také na adresu TOP 09, kancléře prezidenta Vratislava Mynáře a hokejového šampionátu v Praze.

Gazdík od plic: Policie zašla za hranu spravedlnosti. A pokud jde o pana Mynáře...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Martin Půta je z mého pohledu obviněn naprosto nesmyslně a hloupě. Policie nepředložila žádný důkaz. Obvinila ho na základě toho, že se dva lidé bavili po telefonu o někom třetím,“ podivoval se host s tím, že věří v brzké řešení této kauzy před soudem, aby bylo jasno. „Dlouho se nic nedělo, ale nedávno začala policie stíhat zastupitele za totální nesmysly. Tady myslím, že už jsme za hranou spravedlnosti,“ řekl jasně Gazdík.

Co říká prezident na plat svého kancléře, který je na úrovni premiéra?

V pořadu také jasně zaznělo, že na celostátní úrovni budou Starostové dál spolupracovat s TOP 09, neboť podaná ruka starosty platí. Osobně má Gazdík rád předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, ale cení si i práce prvního místopředsedy strany Miroslava Kalouska. Otázky, kdo povede TOP 09 dál či jak to bude se starosty po roce 2017, teď nejsou na pořadu dne.

Ve druhé polovině svého vystoupení se vyjadřoval také k platu politiků. Zmínil přitom plat kancléře prezidenta Vratislava Mynáře, který pobírá 167 tisíc korun hrubého, což je na úrovni premiéra. Gazdík si v této souvislosti klade otázku, co tomu asi říká prezident Miloš Zeman. Se smíchem také dodal, že kancléř Mynář v brzké době čeká přírůstek do rodiny, takže se mu možná hodí každá koruna.

V závěru pořadu prozradil, že se těší na nadcházející mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě. Bude prý držet palce našim hokejistům, ale asi se na žádné utkání nedostane. Volné lístky se prý ve Sněmovně nenabízely. „Ale i kdyby se nabízely, já bych je nepřijal, protože mám takový plat, že bych si je mohl normálně koupit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…