Hamáček: Převoz Čechů do Švýcarska, Německa a Polska. Jednáme

03.03.2021 12:11

Včera přibylo 16 600 pozitivně testovaných na covid, dnes odborníci odhadují, že počet nově pozitivních dostoupá ke 20 tisícům. „To jsou opravdu alarmující čísla a dokazují, že bez opatření, která jsme museli přijmout, to nejde,“ oznámil Hamáček na tiskové konferenci. Česko je na tom tak špatně, že mu pomoc nabídlo Švýcarsko, Německo a jednání probíhají i s Polskem.

Hamáček: Převoz Čechů do Švýcarska, Německa a Polska. Jednáme
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Předseda Ústředního krizového štábu Jan Hamáček na tiskové konferenci poděkoval občanům za to, že dodržují restriktivní opatření a méně cestují mezi okresy.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

„Věřím, že tím dosáhneme toho, co chceme, to znamená poklesu nově nakažených a poklesu nově hospitalizovaných a že tím ulevíme zdravotníkům,“ oznámil Hamáček v ČT s tím, že prostým pohledem se zdá, že lidé omezili pochůzky, takže opatření vlády jdou správným směrem.

Policejní prezident Jan Švejdar poděkoval svým policistům i občanům, že dělají, co mohou a vše běží bez výraznějších problémů.

Ministr vnitra pozvedl varovný hlas.

„Včera 16 600. Dnes odhadují odborníci, že by se to mohlo přiblížit 20 tisícům. To jsou opravdu alarmující čísla a dokazují, že bez opatření, která jsme museli přijmout, to nejde,“ řekl Hamáček.

Varoval, že Pardubický kraj už oznámil, že nemocnice má zcela plné a už nemůže přijmout žádného covidového pacienta a ministr vnitra se obává, že k témuž dříve či později může dojít i v dalších krajích. I proto vláda jedná o mezinárodní pomoci. Dvacet lůžek s příslušným personálem nabídlo Švýcarsko, další lůžka nabídlo Německo a jednání probíhají i s Polskem.

Jednu z cest k řešení situace vidí v plošném testování firem.

„Pokud ta firma pravidelně testuje a ukazuje se, že tam virus není, tak nemá smysl ji zavřít.“ vysvětloval ministr vnitra s tím, že pokud bude firma vykazovat podezřelá čísla provedených testů a pozitivních výsledků těchto testů, už to může být důvod ke kontrole. Lze porovnávat množství pozitivních zaměstnanců ve vztahu k celkově pozitivním občanům v Česku či např. v kraji. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…