Hamáček: Půjdeš do vězení? Ptají se mě moje děti

13.05.2021 12:52

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se v pořadu Epicentrum na serveru Blesk.cz mimo jiné svěřil s tím, že prožívá nejtěžší okamžiky svého života. Děti se jej prý ptají, zda půjde do vězení, zažívá i výhrůžky smrtí, které řeší policie. Vše se tak děje kvůli odhalení investigativního reportéra Janka Kroupy ohledně Hamáčkovy cesty do Moskvy.

Hamáček: Půjdeš do vězení? Ptají se mě moje děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Předseda ČSSD Jan Hamáček přiznal, že má v současné době zesílenou ochranku. „Ta situace není jednoduchá,“ poznamenal Hamáček. „My jsme opravdu zvládli asi nejsložitější bezpečnostní operaci a je logické, že jsme tím spoustu lidí a možná i subjektů naštvali v uvozovkách. Takže ta bezpečnostní opatření i podle odborníků jsou na místě,“ dodal. Podle jeho slov celá kauza kolem Vrbětic výrazně zasáhla jeho rodinu. „Děti se mě ptají, jestli půjdu do vězení, ptají se, jestli jsem něco provedl. Je to devastující,“ uvedl.

Situace se dle něj zhoršila právě po vydání článku Seznam Zpráv ohledně toho, že Hamáček měl údajně chtít vyměnit informace k Vrběticím za milion vakcín Sputnik. Od té doby mu prý začaly chodit stovky výhrůžných e-mailů, které řeší policie. „Tam jsou výhrůžky smrtí, zabitím, takže opravdu ta situace kolem mě je napjatá,“ řekl Hamáček.

„To, co napsal pan Kroupa ve svém článku, že jsem chtěl vyměnit Vrbětice nebo informace o tom, co se tady stalo, za vakcínu Sputnik, je naprosto absurdní a pan Kroupa pro to nemůže mít žádný důkaz, protože takový důkaz neexistuje,“ uvedl Hamáček, který chce kvůli této kauze odškodné 10 milionů korun.

„Jsem vláčen bahnem, označován za vlastizrádce a musím to vysvětlovat. Samozřejmě je to věc, která se mě dotýká osobně,“ dodal Hamáček.

Závěrem rozhovoru se vyjádřil také k důvodu odvolání exministra zahraničí Tomáše Petříčka, jenž byl dle jeho slov čistě vnitrostranický a nesouvisel s kauzou Vrbětice. Hamáčkovi dle jeho slov vadilo, že Petříček kritizoval vládní angažmá sociální demokracie. Hamáček chce v současné době stranu dovést do Sněmovny v nadcházejících volbách. Osobně je přesvědčen, že se mu to podaří. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…