Harapes, Válková, Kislingerová. Byli jsme u představení kandidátů ANO do Senátu

15.06.2016 14:30

Do senátních voleb, které se budou konat 7. a 8. října, nominovalo pražské ANO tři kandidáty. Právničku a bývalou ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou, současnou náměstkyni pražské primátorky Evu Kislingerovou a známého herce a tanečníka Vlastimila Harapese. Jejich společným cílem práce v Senátu je, zjednodušeně řečeno, aby se u nás „žilo dobře“. Odpovídá tomu také volební slogan hnutí ANO "Chceme lepší Česko".

Harapes, Válková, Kislingerová. Byli jsme u představení kandidátů ANO do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhý den sněmu ANO se nesl ve znamení voleb a hlavně focení se s předsedou Babišem. Kdo s ním nemá snímek na památku, jakoby nebyl...

Helena Válková, právnička, univerzitní profesorka a bývalá ministryně spravedlnosti kandiduje na Praze 11. Chtěla by zlepšovat hlavně péči o seniory, ale vyslovila se i pro posílení pravomocí Senátu, a to například při obsazování míst v různých institucích. Rozhodování Senátu by podle ní mělo být hlavně moudré, odpovědné a spravedlivé.

Eva Kislingerová kandiduje za Prahu 10. Jako senátorka by se chtěla podílet na vytvoření podmínek pro zlepšení situace v oblasti rodinné politiky, ale velký důraz klade také na osobní podporu stability podnikového prostředí. Chce pomoci budovat nové mateřské, základní školy a věnovat se dětem a seniorům, podporovat rodinnou soudržnost.

Tanečník Vlastimil Harapes kandiduje za Prahu 6 a šestý pražský obvod je mu blízký i tím, že v současnosti účinkuje v Divadle Semafor, které má své současné sídlo právě na Praze 6. O jeho hereckých a tanečních schopnostech nepochybuje nikdo, méně se ale o něm ví, že  je již čtvrtstoletí členem Českého hnutí speciálních olympiád pro mentálně postižené sportovce a nyní zde dokonce působí na funkci předsedy.  I proto by se jako senátor rád soustředil na pomoc mentálně postižených spoluobčanů, snažil se jim zlepšit podmínky pro život, udělat maximum pro to, aby se jim lépe žilo. "Senát je rada starších, já už jsem starší, mohl bych být také platný, pokud se budou řešit problémy kultury nebo sociálních věcí," říká pro ParlamentníListy.cz Vlastimil Harapes.

Všichni tři pražští kandidáti do Senátu se na dnešní tiskové konferenci shodli na tom, že si věří a že v případě úspěchu ve volbách a zvolení, odvedou zodpovědnou a kvalitní práci. Rozhodně se podle jejich slov od nich nedočkáme v předvolebních soubojích jakékoliv kritiky na adresu ostatních senátorských kandidátů z jiných politických stran.

Pokud by se kandidátům za hnutí ANO dařilo a do Senátu se dostalo sedm politiků, považovali by to za veliký úspěch. "Bylo by dobré, kdyby došlo k posílení role hnutí ANO  v Senátu, aby mohlo více prosazovat svůj program,"  uzavřela dnešní tiskovou konferenci Eva Kislingerová.

V příjemném prostředí poslaneckého klubu ANO ve sněmovně dostali novináři kromě informací také koláčky, kávu a řádnou snídani.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…