Hašek obhájil post 1. místopředsedy, získal tři čtvrtiny hlasů

15.03.2013 18:16

Jihomoravský hejtman Michal Hašek obhájil svoji pozici statutárního místopředsedy ČSSD. Získal drtivou většinu hlasů, konkrétně 79 %. Na tento post byl jediným kandidátem, Lubomír Zaorálek nakonec odstoupil.

Hašek obhájil post 1. místopředsedy, získal tři čtvrtiny hlasů
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Michal Hašek se stal 1. místopředsedou ČSSD

Michal Hašek získal na sjezdu v Ostravě 473 hlasů, delegátů je v Kongresovém centru více než 600, a tak získal výraznou podporu.

Byl také jediným kandidátem na 1. místopředsedu ČSSD, těsně před hlasováním totiž z kandidatury odstoupil Lubomír Zaorálek. Ten před sjezdem získal nominaci na prvního místopředsedu v Moravskoslezském kraji. Haška ale nominovalo mnohem více regionálních organizací ČSSD.

"Já respektuji to, že Michal Hašek má 11 nominací z krajů, je předsedou Asociace krajů a já vám doporučuji, abyste ho volili, a tu svou nominaci nepodám," řekl delegátům sjezdu Zaorálek

Podle Haška je první místopředseda člověk, který musí "stoprocentně krýt záda svému předsedovi". Jeho spolupráce se Sobotkou se v uplynulých dvou letech osvědčila, dodal před volbou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…