Hlupáku Zemane, čti! Jan Rejžek má info o umělcích v době viru

23.03.2020 12:24

Příspěvek s názvem Lásky za časů koronaviru publikoval na sociální síti hudební kritik Jan Rejžek. Ve svém textu se věnoval mimo jiné projevu hlavy státu Miloše Zemana, který pronesl minulý týden ke koronavirové pandemii.

Hlupáku Zemane, čti! Jan Rejžek má info o umělcích v době viru
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

„Do rozbouřené doby s koronavirem přispěl svým projevem (a schválně na TV Prima, a ne na ČT!) prezident Miloš Zeman. Neinformovaný hlupák ho zneužil k obligátnímu napadání novinářů (ano, myslel ty, kteří upozorňují na zjevy neprověřených Mynářů, Nejedlých a Ovčáčků v jeho blízkosti), ale hlavně naprosto ujel, pokud bohorovně poradil nyní nezaměstnaným hercům, ať jedou vystupovat do domů seniorů, asi aby se všichni nakazili,“ pozastavil se Rejžek.

Anketa

Vadilo by vám, kdybyste kvůli koronaviru nemohli v létě cestovat do zahraničí?

82%
hlasovalo: 35611 lidí

A umělců se následně zastal. „Ten člověk pochopitelně ani zbla netuší, že skvělé dámy jako Krystýna Frejová, Natálie Řehořová, Marie Jansová, Henrieta Hornáčková se hned daly do díla a vyčerpané do rána šijí a rozesílají roušky. Jak hluboce se před nimi nesklonit a nemilovat je? Stejně tak by měl někdo Zemanovi prozradit, že od počátku pandemie zareagovala pohotově jím tak nenáviděná Česká televize a zařadila promptně důležitý pořad pro školáky UčíTelka a kanál pro seniory,“ dodal.

Celé slovo najdete ZDE.

„Jakkoliv je údajně jeho moudrost mimo naše chápání, taky by mu už měl někdo objevit, že funguje skvělý internetový kanál MALL.TV, který v live streamu přenáší vynikající představení Cirku La Putyka. A studia Rubín nebo včera brilantní klavírní recitál Iva Kahánka či Černou díru z Dejvického divadla. A v úterý se těším na koncert mé oblíbené kladenské kapely Zrní, která představí nové CD Nebeský klid z Lucerna Music Baru. Čili další výhoda karantény, nikam nemusíte chodit, akorát pro láhev červeného a cigarety, a doma si v teple a v klidu vychutnáte perly. Čest a sláva dobročinné firmě Donio.cz/KuturaZije, která také vybírá příspěvky na vystupující umělce,“ poznamenal dále Rejžek.

„Jakkoliv mě stále dojímá, když potkávám v dopravních prostředcích všechny ohleduplné spolucestující s rouškami a respirátory a obdivuji práci zdravotníků, sester, policistů a všemožných záchranářů, nemělo by se zapomenout na nezištnou a skromnou práci divadelníků. Jak kdysi pravil Jóža Mrázek Hořický. Mám Vás všechny rád, jsem Váš kamarád!“ uzavřel Rejžek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…