Hrdlořezové v amerických uniformách, teroristé a boj proti vlastním lidem. Historik z KSČM odpovídal na dotaz čtenáře

05.06.2014 22:17

Na podnět jednoho ze čtenářů se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz zamýšlí komunistický historik a publicista Josef Skála nad různými aspekty ukrajinského konfliktu. Válka na Ukrajině je podle něj tzv. válkou poskoků, což je prý termín amerických tajných služeb.

Hrdlořezové v amerických uniformách, teroristé a boj proti vlastním lidem. Historik z KSČM odpovídal na dotaz čtenáře
Foto: red
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

Skála nejprve popisuje, kdo všechno na Ukrajině válčí. Je to prý nejen armáda a další represivní složky státu, ale prý i spousta „privátních“ hrdlořezů. „V mundúrech `vojenských subkontraktorů` z USA, Polska i jiných zemí. Veteránů džihádu proti sekulárním vládám. I `Pravého sektoru` a dalších domácích teroristů. Včetně soukromých `armád` ukrajinských miliardářů,“ tvrdí komunistický historik s tím, že ti všichni válčí proti vlastnímu obyvatelstvu. „Proti lidem, kteří se nehodlají smířit s tím, že jim má vládnout režim multizlodějů (`oligarchů`) a neonacistické chátry. Ani se `šokovou terapií` Mezinárodního měnového fondu, dolující z milionů okradených Ukrajinců astronomické dluhy `oligarchů`, kteří je okradli.“

Rusko už nechce ředitele zeměkoule poslouchat, jako za Jelcina

Skála poukazuje na to, že „čistě“ občanských válek nebylo v dějinách až tak moc. Většina byla a dodnes prý i je hřištěm zahraniční intervence. Mnohé dokonce spíš hlavně její frontou. „Na Ukrajině běží `válka rukama poskoků` (`proxy war`, jak zní terminus technicus amerických špionážních služeb). Konečným terčem je Rusko, které už `ředitele zeměkoule` nehodlá poslouchat jako za Jelcina,“ domnívá se.

  • Celá odpověď Josefa Skály ZDE

Poukazuje na to, že domobrana jihovýchodní Ukrajiny čelí značné přesile, ale má většinovou podporu místního obyvatelstva. „Takový odpor lze sice načas místy i potlačit, natrvalo však už asi sotva. Neuniká to ani zahraniční režii `války rukama poskoků`. Množí se indicie, že se i Ukrajině snaží vnutit `syrský scénář`. Tedy konfliktu, vlekoucího se celé roky,“ podotýká Skála.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…