Hromadné znásilňování, rabování, vandalismus, vraždy. To se prý skutečně děje. Zapomeňte na politiky, to jsou věrní psi Bruselu, znělo Ostravou

25.07.2015 20:06

REPORTÁŽ „Čechy Čechům! My jsme tady doma!“ skandoval dav na demonstraci proti přijímání uprchlíků v centru Ostravy. Řečníci, kteří přijeli také ze Slovenska a Polska, sklízeli bouřlivý potlesk. Politiky označili za „věrné psy“ Bruselu a někteří z nich doporučovali, aby lidé o migraci debatovali, sdružovali se a trénovali sebeobranu.

Hromadné znásilňování, rabování, vandalismus, vraždy. To se prý skutečně děje. Zapomeňte na politiky, to jsou věrní psi Bruselu, znělo Ostravou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Skandující dav

V centru Ostravy byli připraveni policisté i antikonfliktní týmy. Na demonstraci proti přijímání migrantů přišly stovky lidí, kteří zaplnili náměstí. Řečníci sklízeli bouřlivý potlesk davu. Hned ze začátku zmínil Dominik Březný ze skupiny „Autonom – nezávislí aktivisté“, že příchod uprchlíků znamená „invazi“. „Vláda z nás chce mít poslušné stádo ovcí, které se bude k problémům vyjadřovat doma u piva nebo v hospodě. Bojí se hlasu nespokojených občanů, kteří dokáží vyjít ze svých domovů a vyjádřit názor,“ uvedl na začátek s tím, že téma migrace otřásá celou Evropou.

„Nečeká nás jen sociální katastrofa, ale i kulturní. Léta je nám podsouváno, že mezi námi nejsou rozdíly a multikulturní propaganda běžela v plném proudu. Západní politici teď zjistili, že multikulturalismus selhal, a nikdo neví, jak z toho ven. Hořící předměstí, vyrabované obchody, znásilněné ženy a celkově vyšší kriminalita,“ zmínil také Březný, který hovořil i o tom, že je nutné zachovat si vlastní identitu. „Pokud ztichne náš hlas, tak jsme prohráli,“ ukončil proslov.

Odpůrci imigrace podepisovali petici proti přijímání běženců a za vypsání referenda

„Cítíte se být rasisty?“ promluvila pak k davu Zoja Chramostová. A ozvalo se rázné: „Ne!“ Vyzvala veřejnost, aby podepisovali petici proti přijímání uprchlíků, ve které autoři žádají vládu, aby zastavila přijímání uprchlíků, vypsala k problému referendum a odmítla zřizování uprchlických táborů na území celé České republiky. „Kdo nám zaručí, že mezi imigranty nebudou teroristé? Kdo nám to zaručí?“ položila dál řečnickou otázku.

Z davu: My jsme tady doma! My jsme tady doma!

Na demonstraci přijel i šéf Slovenské pospolitosti, Jakub Škrabák. „Dostávají se nám zprávy o hromadném znásilňování, rabování a vandalismu, vraždách,“ uvedl Škrabák. „Kdo umožňuje přistěhovalcům, aby vkročili na naši půdu, do našich zemí, které už tisíce let obývají naše národy? Všechny tyto možnosti vytvořil Brusel, protože Evropská unie uvrhla naše národy do otroctví a diktatury,“ dodal. Zmínil, že je nutné chránit hranice před vstupem zločinců, a že někteří politici už na Slovensku uznávají, že nemohou proti rozhodnutí Bruselu nic dělat.

„Mnozí se nám smějí, proč vlastně bojujeme za samostatné Slovensko, když je samostatné, ale mnozí se smát přestali a bude jich ještě víc, když zjistí, že máme pravdu,“ uvedl také Škrabák. „Demonstrace mají význam v tom, abychom řekli, že nesouhlasíme,“ doplnil. Řečník sklidil aplaus: „My jsme tady doma. My jsme tady doma!“ reagoval dav výkřiky.

Ostravsko byla perla průmyslu. Čeští lidé budou umírat hladem a zimou

A o slovo se přihlásil i další ze slovenských hostů ze strany Naše Slovensko, František Drozd. „Slováci ožijú,“ ozvalo se z davu při příchodu dalšího z řečníků. „Přijměte pozdravy ze Slovenska, ze země, která je vašemu srdci určitě nejbližší,“ uvedl na začátek. „Ostravsko bylo perlou průmyslu v Československu. Viděl jsem řadu bezdomovců, když jsem tu přicházel. Je potřeba se o ně postarat. Čeští lidé budou umírat hladem a zimou, imigranti budou bydlet v azylových domech v teple. Vaši lidé tu dřeli v ostravských dolech, žijí z mizerných důchodů. Pojďme pomáhat těmto lidem,“ zmínil Drozd s tím, že se nacházíme na křižovatce dějin. „Čechy Čechům,“ reagoval dav.

Politici akceptují návrhy Bruselu jako „věrní psi“

Vystoupil také aktivista z Polska. „Sešli jsme se tu, abychom vyjádřili nesouhlas s plány Evropské unie,“ uvedl aktivista, který se domnívá, že politici jako „věrní psi“ návrhy Bruselu akceptují. Vyjádřil také obavu, že jednají za zády občanů a nerespektují jejich názory. Na demonstraci zaznělo i to, že demonstrace mají význam v tom, že jsou slyšet různé názory, a to i ze sousedních zemí. Slyšet byla i tato vyjádření: „Proč jdou do Evropy, místo toho, aby budovali vlastní země? Evropa jim dává signál, že mohou přijít. Musíme říct, že se imigranty nahradit nenecháme. Pokud někdo umí sebeobranu, naučte to své blízké.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…