Hulvátství a neomalenost! Europoslanec Štětina ztrhal nové číslo Charlie Hebdo

18.01.2015 16:16

Takzvané číslo přeživších časopisu Charlie Hebdo vyšlo s novou karikaturou proroka Mohameda na obálce. Prodává se dokonce i v Česku. Europoslanec Jaromír Štětina pro to ale vůbec nemá pochopení. Karikaturu ostře odsoudil.

Hulvátství a neomalenost! Europoslanec Štětina ztrhal nové číslo Charlie Hebdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo asi nikdy nebyl tak známý, jako je tomu po krvavém útoku muslimských radikálů na redakci listu. Číslo těch členů, kteří přežili, vychází v milionech kusů na různých místech světa, mimo jiné i v Česku. Na obálce je nová karikatura proroka Mohameda, čímž chtějí tvůrci dát najevo, že je "krvavá lázeň" rozhodně neodradila od jejich práce.

Ne všichni ale sdílí jejich pohled na rozsah svobody slova. Kritický názor na sociální síti vyjádřil i europoslanec Jaromír Štětina.

"Charlie Hebdo svobodně publikoval na titulní stránce novou karikaturu Mohameda. A já říkám svobodně, že je to hulvátství a neomalenost. A prosím, pokud chcete tento příspěvek sdílet, připojte k němu svobodně i tento můj komentář," píše europoslanec. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…