Hyenismus novinářů. Hradní protokolář Kruliš nám vyprávěl, co se kolem něj dělo po vážné autonehodě

16.08.2017 17:23

Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš je po těžké autonehodě zpět v práci. Ve středu byl po několika měsících poprvé na veřejnosti, když doprovázel první dámu Ivanu Zemanovou na její tiskový brífink. V kontextu spekulací o autonehodě policejního BMW mluvil o hyenismu novinářů.

Hyenismus novinářů. Hradní protokolář Kruliš nám vyprávěl, co se kolem něj dělo po vážné autonehodě
Foto: Libor Pěnkava
Popisek: Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš na brífinku Ivany Zemanové

Zájem novinářů vzbudil na tiskovém brífinku Ivany Zemanové také Vladimír Kruliš, zástupce ředitele hradního protokolu. Ten se totiž v úterý po náročné rekonvalescenci vrátil do práce. Těžce se zranil koncem května při autonehodě policejního sporťáku BMW při prezidentské návštěvě Jihomoravského kraje.

Kruliš médiím řekl, že vyvázl bez následků. Měl zlomené dva obratle a původně se mluvilo o podezření na poranění míchy. „Každý, kdo zažil nějaké zranění, ví, že to není lehká věc. Můj pan chirurg, když jsem se s ním bavil, říkal, že takhle rychle se z toho dostat bez jakýchkoli následků dostane tak jeden z tisíce. Takže děkuju svým andělům strážným a vážím si toho, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ sdělil.

„Žádné následky nemám kromě toho, že se musím pořád trošku ráno protahovat a není to tak, že bych vyskočil a oblékl se,“ upřesnil hradní protokolář.

Důrazně odmítl mediální spekulace, že policejní BMW sám řídil. Některá média se totiž tehdy snažila rozvíjet teorie, že se Kruliš bezprostředně po havárii prohodil s policejním řidičem.

„Jsou to spekulace,“ řekl. Hasiči podle něho potvrzují, že něco takového nebylo možné. Připomněl, že u daného BMW se dveře otevírají nahoru a uvnitř vozu je velký středový tunel, a tedy málo prostoru.

„Těžko jsme si mohli přelézat, aby nás tak našli záchranáři. Já měl zlomené obratle a řidič utrpěl cévní mozkovou příhodu, o čemž není pochyb, když je do dneška v nemocnici. Tohle je hyenismus novinářů, když něco takového říkají,“ dodal Vladimír Kruliš rázně.

K autonehodě došlo na konci května v pozdních večerních hodinách. Prezident Miloš Zeman byl tehdy na návštěvě Jihomoravského kraje, kde ho zástupce ředitele protokolu Hradu Vladimír Kruliš tradičně doprovázel. Šlo o hybridní sportovní BMW za čtyři miliony korun, které měla jihomoravská policie půjčené. Policejní řidič během jízdy dostal cévní mozkovou příhodu a s vozem sjel do potoka. Kruliše z nemocnice propustili v půlce července, řidič je stále v péči lékařů.

SLEDUJTE VIDEO Ivana Zemanová oznamuje, že její tým už překročil potřebnou hranici 50 tisíc podpisů pro druhou kandidaturu současné hlavy státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…