Hyeny! I k nim se ale Gott choval slušně. A jak Mistr mluvil o politice. Svědectví, které zarazilo Emmu Smetanu

04.10.2019 7:16

Dokumentaristka, která v nedávné době dotočila dokument o Karlu Gottovi, Olga Malířová Špátová, přišla o umělcově posledním roku života pohovořit do vysílání DVTV. Špátová na Gottovi obdivovala především velkou slušnost a lidskost. Přestože jeden dokument s Gottem natočila již před deseti lety, ten aktuální má být mnohem více otevřenější. Dobrá nálada prý zpěváka neopustila, ani když se u něj střídala jedna nemoc za druhou.

Hyeny! I k nim se ale Gott choval slušně. A jak Mistr mluvil o politice. Svědectví, které zarazilo Emmu Smetanu
Foto: Facebook Karla Gotta
Popisek: Karel Gott

Anketa

Karel Gott zemřel. Měl by mít státní pohřeb v katedrále sv. Víta, jak navrhuje premiér Babiš?

88%
12%
hlasovalo: 33372 lidí
Špátová v úvodu rozhovoru řekla, že se se zesnulým zpěvákem naposledy viděla před čtrnácti dny. „Jsme už cítili, že asi Karel náš film neuvidí,“ podotkla. Gott si prý přál film spatřit, a tak se štáb rozhodl, že za ním přijede, aby mu aspoň promítli nedokončené sekvence.

Vyzdvihla, nakolik byl Gott vyrovnaný a nestěžoval si ani přes bolest, která ho v poslední době trápila. Gott si prý vyčítal jen to, že si rodinu založil až příliš pozdě a nyní zanechá své dcery bez otce a neuvidí jejich důležité momenty.

Zpěvákem měla být Špátová fascinována již od dětství, byla tedy šťastná, když dostala příležitost natáčet s ním už před deseti lety, zvláště proto, že o něm natáčel již její otec.

Celý rozhovor můžete zhlédnout zde:

Za těchto deset let se Gott změnil, především roku 2014, kdy si měl myslet, že již nebude moct zpívat. Nakonec však zpívat mohl. Pak ale začala umělce trápit jedna choroba za druhou, i přesto však v jeho vile podle Špátové panovala dobrá nálada.

Gottovu cestu prý kromě úspěchu dláždila především jeho lidskost a slušnost, kterou si zachoval.

Umělec se neměl bránit hovořit ani o politických tématech. „Se stejnou otevřeností?“ tázala se celkem dost necitlivě moderátorka Emma Smetana. Špátová podotkla, že podle ní byl hodně otevřený.

Ze scénáře se Gott snažil naplnit úplně vše, nevyšla jen už plánovaná cesta do New Yorku s jeho dcerou.

„Bohužel i bulvárním novinářům, kteří se chovali a chovají jako hyeny dodnes, a nenávidím je, opravdu, jestli někoho, tak tyhle lidi, tak on i k nim byl slušný, protože to jsou prostě lidi,“ prozradila dále.

Sám sebou se podle Špátové měl Gott stát díky své rodině. Vysokého věku se také podle jejích slov dožil hlavně kvůli své ženě Ivaně.

V závěrečné scéně pak Karel Gott vypráví, jak je důležité se chytit každé příležitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…