Imigranti znásilnili školačku v rakouském městečku. Místní jsou ve varu a nahlas říkají...

20.05.2017 8:42

Rakouské univerzitní městečko Tulln je vzhůru nohama. Obyvatelé i studenti jsou hluboce otřeseni případem znásilnění, jehož se dopustili tři migranti a obětí se stala teprve patnáctiletá školačka.

Imigranti znásilnili školačku v rakouském městečku. Místní jsou ve varu a nahlas říkají...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Ačkoli k nelítostnému znásilnění došlo již na konci dubna, rakouské úřady tento případ zveřejnily teprve tento týden. Vyšetřovatelé argumentovali tím, že nechtěli, aby pachatelé utekli za hranice. Mezitím byly ve zdejším uprchlickém táboře prováděny testy DNA u všech devětapadesáti migrantů mužského pohlaví. Jak hlásí rakouská média, masivní testování přineslo úspěch a policie již zadržela dva ze tří podezřelých.

Prvním z nich je osmnáctiletý afghánský migrant a druhým o rok starší Somálec. Třetí násilník, třiadvacetiletý mladík, rovněž pochází ze Somálska, ale policie jej zatím nezajistila. Vzhledem k tomu, že má o třetím násilníkovi veškeré informace, je jeho zatčení jen otázkou času. Ani to však zdejší vystrašené obyvatele příliš neuklidňuje. Podobný zločin se ani ne ve dvacetitisícovém Tullnu stává skutečně jen velmi zřídka.

Radnice Tullnu po zveřejnění případu znásilnění zareagovala dle serveru Heute tím, že odmítla přijmout další uprchlíky. V tomto ohledu mají radní plnou podporu místních lidí, z nichž mnozí navrhují i zavření stávajícího uprchlického centra. „Bydlím s rodinou jen sto metrů od uprchlického centra. Máme třináctiletou dceru a od zveřejnění toho případu nemůžeme v noci klidně spát. Chceme, aby migranti odešli,“ říká čtyřiapadesátiletý muž.

Muž dále kritizuje skutečnost, že úřady váhaly se zveřejněním celého případu několik týdnů. „Proč jim to trvalo tak dlouho? Stalo se to přece už v dubnu a od té doby mohlo dojít k něčemu dalšímu. Před dvěma lety nám bylo řečeno, že pokud se něco stane, budeme o tom ihned informování,“ zlobí se zdejší dlouholetý obyvatel. Také sedmapadesátiletá Doris S. se nechce s dalším pobytem uprchlíků v Tullnu smířit a říká, že by měly být jejich problémy řešeny v domovských zemích.

Nekompromisně se k činu tří migrantů vyjadřuje také čtyřiatřicetiletý Syřan, který žije v Tullnu se svojí rodinou. „Je to strašné, co se stalo. Ta tři zvířata by měla být přísně potrestána a deportována pryč z Rakouska,“ uvedl syrský uprchlík a postěžoval si také, že tyto zločiny poškozují i jeho osobně a vůbec všechny slušné uprchlíky. „Když se něco takového stane, lidé na sociálních sítích hned házejí všechny uprchlíky do jednoho pytle.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…