Ironický Dimun: Vymítání Paroubka. Už ať je pryč

20.05.2011 13:52

Reakce na odchod Jiřího Paroubka z ČSSD jsou rozmanité. Lidé kolem současného předsedy Bohuslava Sobotky to vnímají jako ztrátu. Zato lidé z tábora Michala Haška se na Paroubkův odchod nemůžou dočkat. V článku "Vymítání Jiřího Paroubka" na webu VašeVěc.cz o tom píše Petr Dimun.

Ironický Dimun: Vymítání Paroubka. Už ať je pryč

Michal Hašek patřil mezi první politiky ČSSD, kdo se distancovali od Jiřího Paroubka po jeho odchodu z čela strany. Podle Petra Dimuna se obával, že by mu někdo mohl předhazovat, že si díky přátelství s Paroubkem vybudoval svou nynější pozici.

Málokdo si podle Dimuna ale už dneska pamatuje, jak Michal Hašek plamenně obhajoval i ty největší pitomosti z dílny Jaroslava Tvrdíka jen proto, že si myslel, že mají podporu i Jiřího Paroubka. Není proto prý divu, že jako první politik ČSSD vydal k rozhovoru Paroubka v LN své stanovisko.

Napsali jsme:
Paroubek straníkům: Jste nepoučitelní. Nevážíte si mne
Paroubek hrozí odchodem z ČSSD. Přeběhlíku, syčí strana

Už aby byl Paroubek pryč! 

Dimun se domnívá, že k výzvě k odchodu Paroubka ze strany se postupně přidají Zdeněk Škromach a celá ústecká parta okolo Romana Housky v čele s Marií Benešovou. Ti Paroubkovi nemohou přijít na jméno za to, jak se o nich vyjadřoval a jeho odchod jim umožňuje prosazovat nekalé praktiky uvnitř strany.

Celý článek Petra Dimuna ZDE

"Zdeněk Škromach mu nemůže zapomenout, že veřejně řekl to, co si všichni myslí, totiž že je v podstatě lenoch, politický rutinér, kterému i program stínového ministra museli sepsat na volebním štábu," uvedl Dimun.

I ostatní lidé, co s tímto stylem politiky v ČSSD nesouhlasí a chtějí to změnit, se Jiřího Paroubka bojí. Myslí si, že pokud mu dají ve straně prostor, zastíní je a uvědomují si i další rizika spojená s Paroubkovými přednostmi. Jeho odchodem ale strana především ztratí silného politika.

"Nejen, že tím ztratí v Jiřím Paroubkovi poměrně mocného spojence v boji s nešvary strany, které je trápí, ale především o sobě vyšlou signál dovnitř strany i na veřejnost, že mají strach," myslí si Petr Dimun.

reklama

autor:

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…