Italská pobřežní stráž zachránila dalších více než 1200 migrantů

03.05.2015 6:01

Italská pobřežní stráž zachránila dalších více než 1200 migrantů z pašeráckých lodí, které se dostaly do potíží u libyjského pobřeží. Z několika člunů vysvobodila v této oblasti dvě stovky lidí i hlídková loď francouzského námořnictva.

Italská pobřežní stráž zachránila dalších více než 1200 migrantů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rybářská loď, ilustrační foto

Agentura AP s odvoláním na italské úřady napsala, že zachránění migranti byli dnes dopraveni do italských přístavů v rámci několika různých akcí. V pátek pobřežní stráž pomohla zhruba 200 lidem, kteří se plavili na gumových člunech jižně od Sicílie.

Předminulý víkend se ve Středozemním moři převrátila loď s osmi stovkami utečenců

U libyjských břehů dnes podle agentury AFP pomáhala i hlídková loď francouzského námořnictva zapojená do mechanismu, který ve Středozemním moři zavedla Evropská unie. Ze tří pašeráckých člunů zachránila 217 trosečníků. Dva pašeráky Francouzi zadrželi a společně se zachráněnými uprchlíky je předali italským úřadům.

Štěstí ale neměli tři z 31 běženců pocházejících převážně ze Súdánu a Sýrie. Utopili se, když se jejich člun převrhl v egyptských vodách.

Předminulý víkend se ve Středozemním moři převrátila loď s osmi stovkami utečenců, z nichž se více než 700 utopilo. Neštěstí přežilo jen 28 lidí. Kvůli této tragické nehodě začala řešit problém s přílivem uprchlíků i Evropská unie. Na mimořádném summitu konaném minulý týden se rozhodla ztrojnásobit prostředky pro operace agentury Frontex ve Středozemním moři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…