Ivan Bartoš: Hanba, kterou Trump těžko smyje

07.01.2021 13:25

Na odcházejícím prezidentovi USA Donaldu Trumpovi ulpěla hanba, kterou dokáže smýt už jen těžko. Takto hodnotí současnou situaci v USA předseda Pirátů Ivan Bartoš, podle něhož by v politice i v životě měla vítězit čest a pravda. Čest a pravdu by podle jeho názoru měl ctít i prezident Donald Trump.

Ivan Bartoš: Hanba, kterou Trump těžko smyje
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Společnost je rozdělená. Nejen ta česká. Situace v USA ukazuje, že je rozdělená i společnost americká. Někteří politici tohoto rozdělení zneužívají a přiživují ho. Jenže hořké plody tohoto rozdělování pak nepadají jen na ty, kteří společnost rozdělují, ale na všechny občany. Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše je tento stav třeba změnit.

Anketa

Může Donald Trump za útok demonstrantů na Kongres USA?

25%
75%
hlasovalo: 12937 lidí

„Lidé, jejichž vůdci ukazují na falešné nepřátele, lžou a vezou se na vlnách strachu, se pak logicky ubírají k zoufalým činům. Výsledky takového jednání vidíme dnes a denně, jen občas nás ještě stále dokáže šokovat jejich intenzita. Své o tom ví pozůstalí po ubodaném starostovi Gdaňsku Pawłovi Adamowiczovi, pozůstalí po ubodané britské političce Jo Cox. Po včerejšku ví celé Spojené státy, co se může stát, když kandidát, který prohrál volby, neuzná svou prohru a poštvává své přívržence k narušování demokratických procesů. Je to nesmírná hanba, kterou se bývalému prezidentovi již těžko kdy podaří smýt,“ prohlásil Bartoš na sociální síti Facebook.

Bartoš zdůraznil, že i politici by měli myslet na to, že by měla v životě vítězit čest a pravda, a pokud se danému politikovi nepodaří vyhrát čestným způsobem, měl by uznat porážku.

Tím, že to Trump nedokázal, způsobí podle Bartoše americké společnosti rány, které se budou hojit velmi dlouho.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Ivan Bartoš se vyjádřil k situaci v USA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…