Ivan Bartoš: Na předsedu Sněmovny chceme spíše Vondráčka z ANO

25.10.2017 11:47

Šéf Pirátů Ivan Bartoš se dnes setká s lídrem ODS Petrem Fialou i se zástupci hnutí ANO. Obě schůzky se uskuteční v Poslanecké sněmovně.

Ivan Bartoš: Na předsedu Sněmovny chceme spíše Vondráčka z ANO
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Pirátské strany Ivan Bartoš

„Půjde o první kolo, kdy se poznáváme,“ uvedl Bartoš, jehož strana má zájem o post místopředsedy Sněmovny. Za sebou má již schůzku se STANem, kde je mu velmi blízký Jan Farský. Veškerá jednání chce mít Bartoš transparentní, kdy na webu se objevují zápisy z nejrůznějších schůzek. „Jestli je to handicapem? Já si nemyslím,“ dodal Bartoš.

Na postu předsedy Poslanecké sněmovny si Bartoš dovede spíše představit Radka Vondráčka (ANO). „Ale budu se o tom ještě dnes bavit s panem Fialou a s ODS,“ dodal Bartoš. 

Připustil také možné změny jednacího řádu, kvůli vyššímu počtu politických stran v Poslanecké sněmovně a přednostním právům. „Jsou tam ale i zajímavé změny v otázce účasti ministrů na interpelacích,“ podotkl Bartoš. 

Závěrem se pak Bartoš vyjádřil k obsazení jednotlivých výborů. „Našich 22 poslanců má nějakou historii, má nějaké kompetence. A ty jsou pro nás důležitější než počty. Já se například věnuji bezpečnosti, ale zajímá nás také eGovernment. Máme nějaký plán, přiřazené lidi podle kompetencí,“ poznamenal Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…