Já ji chtěl jen políbit, hájil se afghánský „milovník“ obviněný z pokusu o znásilnění matky před očima jejích dětí

18.05.2017 7:12

Soud ve Vídni předevčírem poslal afghánského migranta na tři roky do vězení za sexuálně motivovaný útok na matku dvou dětí, které celému incidentu musely přihlížet.

Já ji chtěl jen políbit, hájil se afghánský „milovník“ obviněný z pokusu o znásilnění matky před očima jejích dětí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někteří migranté až nyní zkoumají, kde by ve Francii chtěli žít

K pokusu o znásilnění došlo letos 7. února na Dunajském poloostrově ve Vídni, kde se jednatřicetiletá žena procházela se svými dětmi ve věku dva a půl roku a čtrnáct měsíců. Afghánský migrant se na ženu vrhl a povalil ji na zem. Dokonce i obžaloba před soudem připustila, že takové jednání je naprosto neakceptovatelné. „Pachatel i jeho oběť sice byli oblečeni, ale rozhodně lze tento čin hodnotit jako pokus o znásilnění,“ uvedl soudce Norbert Gerstberger.

Z násilného útoku byl obviněn a usvědčen afghánský migrant, který tvrdil, že je mu sedmnáct let. Podle úřadů je mu však minimálně pětadvacet let. Vzhledem k tomu, že tuto domněnku nelze prokázat, byl muž souzen jako mladistvý a dočkal se mírnějšího trestu. Do Rakouska přišel v rámci uprchlické vlny před dvěma lety. Pochází z hlavního města Afghánistánu Kábulu. Vyšetřovatelům řekl, že jeho rodiče krátce před tím spáchali sebevraždu.

„Pokoušel jsem se tu ženu pouze políbit. V žádném případě jsem po ní nepožadoval pohlavní styk,“ uvedl obžalovaný na otázku soudce. Podle obžaloby však na ženě ležel a snažil se ji znásilnit. Mezitím tím bylo mladší dítě v odbrzděném kočárku a hrozilo, že se rozjede a skončí v Dunaji. „Doba kamenná je už dávno za námi. Chtěl bych připomenout, že za tento čin by obžalovanému doma v Afghánistánu hrozil trest smrti.“

Soud podle rakouského deníku vnímá své rozhodnutí jako jasný signál vyslaný všem žadatelům o azyl v zemi. „Žadatelé o azyl by měli pochopit, že nemůžou přepadat ženy na ulicích,“ zaznělo mimo jiné předevčírem u soudu. Oběť pokusu o znásilnění i několik měsíců po incidentu trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Jak píše Die Presse, soud jí přiznal náhradu škody za prožité utrpení ve výši 500 eur.

Předseda soudu Gerstberger dále zdůraznil, že k trestnému činu došlo za bílého dne v místě, kde se běžně procházejí lidé. „Jako mladistvý mohl být afghánský žadatel o azyl odsouzen až na pět let do vězení. Konečné tři roky považuji za přiměřený trest. Po uplynutí jeho poloviny si může požádat o propuštění,“ cituje rakouský deník výpověď soudce a dodává, že rozsudek prozatím nenabyl právní moci a čeká se, jestli se žalobce nebo obhájce odvolají.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…