Jakub Janda se směje Babišovi: Seškrtání peněz neziskovkám se nás prakticky nedotkne. My máme většinu peněz z jiných zdrojů

08.08.2018 19:45

Kabinet Andreje Babiše (ANO) se rozhodl sebrat část peněz neziskovým organizacím. Pokud plán vlády projde, měly by neziskové organizace dostat asi o tři miliardy korun méně. Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty k tomu poznamenal, že je to skvělá cesta, jak do EU přilákat co nejvíc migrantů.

Jakub Janda se směje Babišovi: Seškrtání peněz neziskovkám se nás prakticky nedotkne. My máme většinu peněz z jiných zdrojů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda na sociální síti Facebook prohlásil, že plán Andreje Babiše na seškrtání peněz neziskovým organizacím se Evropských hodnot prakticky nedotkne, protože think-tank nezískává většinu peněz z českého rozpočtu, ale z jiných zdrojů. Pokud se tedy někdo těší, že se think-tank bude mít hůř, prý se plete.

Zato se budou mít hůř organizace pomáhající starším lidem. Případně nevládní organizace, které pomáhají přímo v místě různých konfliktů, čímž přispívají k tomu, že do Evropy míří méně uprchlíků. Andrej Babiš tím prakticky ničí svůj vlastní plán, protože právě předseda české vlády stále dokola opakuje, že je lépe řešit migrační krizi v místech, kde se rodí, a ne až na půdě EU.

„Takže až vám nebude kdo mít skoro zadarmo pomoct s péčí o vaši babičku, můžete si za to sami. Nebo rozvojovky, takže nebudeme pomáhat na místě a migranti nám budou o to více chodit do Evropy. Celkově to zní jako výbornej plán, jak se v době historického ekonomického růstu střelit do vlastního kotníku a předstírat, že jste to nandali slabšímu sousedovi,“ uzavřel Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…