Je pomatená! Po Babišovu útoku na šéfku eurovýboru se ozvala Merkelová

06.03.2020 19:54

Německá kancléřka Angela Merkelová se nechala dnes slyšet, že politici musí mít možnost kriticky vyšetřovat, aniž by se kvůli tomu dostali do rizika. Uvedl to pro ČTK její mluvčí Steffen Seibert.

Je pomatená! Po Babišovu útoku na šéfku eurovýboru se ozvala Merkelová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Ten však nechtěl být konkrétní v případu předsedkyně rozpočtového výboru Evropského parlamentu Moniky Hohlmeierové, která nyní čelí výhrůžkám poté, co se zabývá možným střetem zájmů českého premiéra Andreje Babiše (ANO). Mluvčí Seibert ke komentování tohoto případu prý nemá dostatek detailních informací. 

Merkelová však podle jeho slov opakovaně říká, že politici musí mít ze zásady možnost kdykoliv bez tlaku a bez výhrůžek dělat svoji práci. „Že musí mít možnost kriticky vyšetřovat, aniž by se tím dostali do nějakého rizika. To platí zcela zásadně,“ podotkl. 

Hohlmeierová se stala nyní terčem kritiky samotného Babiše. Řekl o ní dokonce to, že je pomatená. Kvůli jedné z výhrůžek zaslané formou dopisu z Prahy byla přijata preventivní opatření. Vyšetřuje ji bavorská policie.

Zda byl Babiš s Merkelovou v telefonním kontaktu, jak na Twitteru napsala česká europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS), nechtěl Seibert komentovat. Babiš slova Vrecionové označuje za lež a „fakt úlet“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…