Je to dobré, uvedl k situaci Vojtěch. A Jaromír Soukup se nadechl, aby mu od plic něco vzkázal

30.04.2020 11:11

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) dnes na tiskové konferenci konstatoval, že trend vývoje epidemie koronaviru je pozitivní. Dosavadní rozvolnění opatření se podle jeho slov negativně neprojevilo. Na jeho slova pak reagoval na facebookovém profilu moderátor a ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup. Podle něj situace ukázala, že Češi nepotřebují vodit za ručičku.

Je to dobré, uvedl k situaci Vojtěch. A Jaromír Soukup se nadechl, aby mu od plic něco vzkázal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Včera bylo provedeno celkem 7103 testů, které odhalily 75 nových případů covid-19. Celkem jich je 7581. Uzdravilo se 3120 pacientů a zemřelo 227 lidí. Pokud vyjdou predikce ÚZISu, bude na konci května v ČR celkem asi 8500 nakažených. Tato predikce počítá s průměrným růstem 15 případů denně. 

Ministerstvo zdravotnictví má také novou strategii proti šíření koronaviru, kdy chce plošnější testování v místě nového ohniska. Testování má být také efektivnější.

Ministr zdravotnictví Vojtěch dnes uvedl, že situace je velmi stabilní, dobrá a nedochází k žádným výkyvům. „Nevidíme negativní trend těch předchozích rozvolnění," uvedl s tím, že máme být na co hrdí. Poděkoval také občanům, kteří odpovědným jednáním zapříčinili dobré výsledky. 

„Pan ministr Adam Vojtěch dnes na tiskové konferenci uznal, že rozvolnění restrikcí nemělo žádný negativní vliv na šíření koronaviru. A já si tedy jen povzdechnu, kolik jsem četl negativních zpráv, komentářů a příspěvků, kolik lidí si dovolilo jít na sluníčko do parku, kolik lidí si dovolilo jít někam k potoku či řece, že si někdo dovolil jít do hobbymarketu pro sazeničky na zahradu a podobně," poznamenal k celé věci moderátor Jaromír Soukup. Když totiž před Velikonocemi došlo k prvnímu uvolnění restrikcí, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) varoval a láteřil nad nekázní některých. Tehdy také padala varování před nárůstem počtů nákazy, což se však nestalo. 

„Mravokárců jsme měli dost a dost. Jsem rád, že se ukázalo, že Češi jsou disciplinovaní a zodpovědní... A nepotřebují být vedeni za ručičku vládou, která se rozhoduje, jak kdyby byla na nějaké 'losovačce’... Tleskám Čechům... A vláda... Ta ať už raději něco dělá pro lidi a ekonomiku, ať tu po ní ještě vůbec je co zachraňovat," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…