Jedna hloupost za druhou, hodnotí Rath zdravotnické zákony

13.05.2012 13:15

Nekomplexní, nesmyslné. Zkrátka jedna hloupost za druhou. Takové jsou jednotlivé zákony zdravotnické reformy očima stínového ministra zdravotnictví za ČSSD Davida Ratha.

Jedna hloupost za druhou, hodnotí Rath zdravotnické zákony
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

"Jedna hloupost vedle druhé to je," řekl Rath v nedělních Otázkách Václava Moravce. "Příští vláda to bude muset celé přepracovat." Je to podle něj trochu demotivující být v této situaci v opozici. "My pořád poukazujeme na dílčí chyby a hlouposti, jenomže když si druhá strana na tom tvrdošíjně trvá, tak to nemá význam."

Rath si postěžoval na "válcování opozice", jak o něm neustále mluví šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. "My komunikujeme v rámci sněmovny a zdravotního výboru, ale je to zbytečné. Cokoli zazní z našich úst, tak je ze strany vládní koalice zamítnuto. Jsme jako volající na poušti a nemá to smysl - vládní většina má dost poslanců, aby o tom s nikým debatovat nemusela."

Ministr zdravotnictví Leoš Heger Rathovy argumenty odmítl. Změny se podle něj teprve rozbíhají a mají komplexní podobu. Rath podle něj jen straší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…