Ještě není důvod jásat. Profesor Dušek předváděl poslancům nová čísla

31.03.2021 21:03

Epidemická situace napříč republikou zatím není stejná, šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek ji během jednání sněmovního zdravotního výboru označil za velmi rozporuplnou. I když nově potvrzených případů nákazy koronavirem ubývá, jsou některé nemocnice stále na pokraji svých kapacit, píší Novinky.

Ještě není důvod jásat. Profesor Dušek předváděl poslancům nová čísla
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Ladislav Dušek

„Na Moravě to vrcholí v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, bohužel ještě i v nemocnicích. Myslím si, že do týdne začnou synchronně klesat všechny kraje a zažijeme rychlejší pokles,“ uvedl Dušek. Klesá podle něj také počet nově nakažených seniorů a rizikových pacientů.

Původní zdroj ZDE.

Nových potvrzených případů nákazy koronavirem ubývá z denního průměru asi o 2 000 až 2 500 týdně. Nemocnice však podle Duška stále čelí přetížení. Za poslední týden ubylo o 9,7 procenta hospitalizovaných celkově a na jednotkách intenzivní péče o 7,3 procenta.

Podle šéfa Ústavu zdravotnických informací a statistiky se může projevovat už i efekt vakcinace, jisté to ale bude zhruba za dva týdny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…