Jiří Vyvadil označil předního novináře České televize za parchanta. A ten...

30.03.2015 16:40

Advokát Jiří Vyvadil, který se už nějaký čas angažuje v podpoře Ruska a "bojuje" proti Západu, na svém facebookovém profilu zaútočil na významného novináře veřejnoprávní televize Marka Wollnera. Napsal o něm, že je "fanatický rusofobní parchant". Novinář Wollner na to pro ParlamentníListy.cz reagoval.

Jiří Vyvadil označil předního novináře České televize za parchanta. A ten...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Bývalý poslanec a senátor za ČSSD, někdejší soudce Nejvyššího správního soudu a advokát Jiří Vyvadil se už více než rok výrazně a radikálně veřejně staví na obranu Ruska, Vladimira Putina, a naopak vůči Západu a západním politickým elitám nešetří kritiky a ostrými slovy.

Nejaktuálněji doktor Vyvadil vystupuje proti přítomnosti amerického vojenského konvoje v Česku, který se tudy z Estonska vrací na základnu do Bavorska. Po debatě s proamerickým novinářem Pavlem Šafrem na toto téma v minulém týdnu na sociálních sítích napsal, že "Šafr chodí po Kolodějích jako zpráskanej pes“.

Dalším terčem Vyvadilovy kritiky se stal významný novinář České televize Marek Wollner, dramaturg a moderátor investigativního pořadu Reportéři ČT.

"Marek Wollner je takový fanatický rusofobický parchant, že přirozeně do ČT nepatří. Měli ho vyrazit už před rokem. Jeho primitivismus nezná mezí,“ napsal Jiří Vyvadil na svém facebookovém profilu.

Redakce ParlamentníchListů.cz se obrátila přímo na Marka Wollnera s žádostí o reakci. Soudě z jeho slov, z Vyvadilova slovního útoku si nic nedělá. "Jiří Vyvadil měl zřejmě špatný den, nepovedla se mu provokace s americkým konvojem,“ řekl ParlamentnímListům.cz Wollner se zjevnou narážkou na fakt, že prakticky na všech místech, kudy vojenský konvoj USA projížděl, ho vítalo nepoměrně více podporovatelů než odpůrců.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…