Jste prachsprostý lhář. Novinový vydavatel se pustil do prezidenta, od Ovčáčka se následně dozvěděl pravdu

29.12.2017 17:23

„Jste prachsprostý lhář!“ Takto ostře zareagoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček na komentáře šéfa vydavatelství regionálních Deníků Michala Klímy. Ten totiž napsal, že „kandidát na prezidenta Zeman“ za sebe do debat posílá svého mluvčího, státního zaměstnance, Ovčáčka.

Jste prachsprostý lhář. Novinový vydavatel se pustil do prezidenta, od Ovčáčka se následně dozvěděl pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Klidné mediální vody během svátků na konci roku rozbouřily emoce kolem chystané debaty na TV Barrandov počátkem ledna. Televize totiž pozvala hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka a prezidentské kandidáty.

Většina z nich okamžitě začala odmítat svou účast s tím, že nebude diskutovat se Zemanovým náhradníkem. Do vášnivé debaty se na sociální síti Twitter zapojil také Michal Klíma, ředitel vydavatelství Vltava Labe Media, které vydává známé regionální Deníky.

„Kandidát na prezidenta Zeman za sebe do tv debaty posílá mluvčího prezidenta republiky. Znamená to, že státní zaměstnanec Ovčáček pracuje pro jednoho z kandidátů? Kolik hodin denně? Kdo ještě z úředníků? Jak Zeman vykazuje jejich mzdu? Exemplární konflikt zájmů a pohrdání zákony,“ napsal ve čtvrtek Klíma.

Reakce od mluvčího Ovčáčka následovala během pátku. A byla nekompromisní. „Jste prachsprostý lhář a záměrně šíříte dezinformace. Do televize mne nikdo neposlal, byl jsem osloven přímo,“ uvedl tvrdě hradní mluvčí.

Problém byl totiž v tom, že do televizní debaty Jiřího Ovčáčka místo sebe nevyslal prezident Miloš Zeman, ale TV Barrandov pozvala Ovčáčka sama. Patrně i s ohledem na to, že Miloš Zeman odmítá účast ve všech debatách, duelech a přímo nereaguje na útoky svých konkurentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…