Kalousek by mohl shodit vládu, dokud má preference, řekl Jandák na Frekvenci 1

23.03.2013 20:50

Hostem pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byl poslanec a stínový ministr kultury za ČSSD Vítězslav Jandák. Hovořil o sjezdu ČSSD, příštích volbách nebo třeba o zadrženém Davidu Rathovi.

Kalousek by mohl shodit vládu, dokud má preference, řekl Jandák na Frekvenci 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Řeč byla např. o sjezdu sociální demokracie, kde se stínový ministr financí Jan Mládek vyjádřil o živnostnících jako o parazitech. „Já si myslím, že to bylo velmi nešťastné. Neumím si to vysvětlit, tam nebyla žádná vyhrocená atmosféra,“ podivil se Jandák.

Sjezd ale podle něj jinak dopadl dobře. „Já si myslím, že nevybuchla atomová bomba, kterou řada novinářů čekala. Já jsem to nazval nuda v Ostravě,“ zhodnotil stínový ministr kultury. Jiří Dienstbier si podle něj zkazil svou pozici sám při prezidentské volbě.

Podle Jandáka by mohla současná vláda padnout dříve než v řádném termínu. Aktérem pádu by mohl být ministr financí Miroslav Kalousek. „On má dost vysoké preference na to, aby porazil svého největšího rivala. To není sociální demokracie, ale ODS,“ objasnil.

„Tato vláda má podporu 8,6 procenta obyvatel této země. To bylo lepší i za bolševika,“ prohlásil Jandák. Vyloučil, že by po volbách v roce 2014 ČSSD spolupracovala s TOP 09. „V této zemi je chyba, že se dělají koalice už před volbami,“ dodal.

Jandák popsal, že momentálně se začnou v jeho straně sestavovat kandidátky, a proto nikdo nemá ve volbách své místo jisté. „Já říkám úplně upřímně, že nevím, jestli budu kandidovat,“ řekl. Vyjádřil se i k poslanci Davidu Rathovi. „Zatím je obviněn, možná už obžalován, ale není soud.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…