Kalousek slíbil policii, že na demonstraci nepůjde

21.04.2012 6:40

Ministr financí Miroslav Kalousek si nejprve pohrával s myšlenkou, že navštíví sobotní demonstraci proti vládě. Jako svobodný člověk přece může chodit kdekoliv. Nakonec ale policii slíbil, že se na akci neukáže, informuje TV Nova.

Kalousek slíbil policii, že na demonstraci nepůjde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

"Ministr nikdy neřekl, že na tu demonstraci půjde. Kromě toho v 12.30 přijal účast v pořadu České televize a v 15.00 ho čeká debata v Českém rozhlase. O tom, co bude dělat mezi tím, neinformoval," uvedl mluvčí ministra financí Ondřej Jakob.

O účasti Miroslava Kalouska na demonstraci mluvili jako první zástupci odborů. Ti mu to údajně vymlouvali a informovali policii, která byla pro jistotu připravená.

Navíc ve čtvrtek Kalousek prohlásil, že se demonstrace účastnit nechce. Má ale o víkendu ve zvyku se procházet. "Jako naprosto svobodný člověk se však budu pohybovat, kde chci, a od nikoho si nenechám nakazovat, kam mám, nebo nemám chodit," uvedl pro Týden.cz. "Kdybych při tom čirou náhodou potkal průvod demonstrantů, tak je jako slušný člověk  pozdravím," dodal.

V sobotu 21. dubna dorazí na Václavské náměstí průvod protestujících, demonstrace následně začne v 13:00. Na akci zazní projevy odborářů a zástupců občanských iniciativ. Cílem protestu je donutit vládu podat demise a vypsat předčasné volby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …