Kandidát Mládek byl u Zemana. Ten mu prý dával otcovské rady

23.01.2014 14:13

Kandidát na ministra průmyslu Jan Mládek z ČSSD se s prezidentem Milošem Zemanem shodl na přístupu k prolomení těžebních limitů v severních Čechách i v názoru na dostavbu Temelína. Mládek připustil částečné prolomení limitů. Oba politici jsou podle Mládka i pro výstavbu dalších bloků v jaderné elektrárně Temelín. Novinářům to po setkání se Zemanem oznámil Mládek.

Kandidát Mládek byl u Zemana. Ten mu prý dával otcovské rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek, stínový ministr za ČSSD

Mládek novinářům neřekl, zda mu prezident potvrdil, že ho ministrem jmenuje. „Nechte se překvapit příští týden," poznamenal. Prezident vládu jmenuje ve středu 29. ledna. Zeman, který Mládkovi vytýkal, že v minulosti nezískal bezpečnostní prověrku, prý dnes svému bývalému spolustraníkovi udělil pár otcovských rad.

Intimní vztahy s Ruskami

Podle médií mohly být důvodem zamítnutí prověrky jeho intimní vztahy s ženami z Ruska nebo kontakty s ruskými podnikateli, u nichž mělo existovat podezření, že pracují pro ruské zpravodajské služby.

Podle Mládka diskutovali především o působnosti Ministerstva průmyslu a obchodu. Mládek uvedl, že s prezidentem našel shodu ve více záležitostech, než si při příchodu na Hrad myslel. V případě těžebních limitů uhlí, jejichž prolomení Zeman už dříve podpořil, se prý shodují na možném postupu. Podle Mládka je možné částečné prolomení tam, kde to nezasahuje zastavěné oblasti. V případě rozsáhlejší těžby by podle Mládka bylo potřeba vyhlásit krajské referendum.

Mládek i Zeman jsou pro dostavbu Temelína. „Oba máme vůli podpořit dostavbu. Oba ale víme, že to není úplně jednoduché," poznamenal bez bližších podrobností Mládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…