Kauza strýček Brady a státní vyznamenání. Ministr Herman v ČT hovořil o rovné páteři

30.12.2016 23:09

Lidovecký ministr kultury Daniel Herman se v posledních Událostech, komentářích letošního roku v České televizi ještě jednou vrátil ke kauze vyznamenání-nevyznamenání svého strýce Jiřího Bradyho. Herman se prý dozvěděl něco o rovné páteři.

Kauza strýček Brady a státní vyznamenání. Ministr Herman v ČT hovořil o rovné páteři
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Brady s ministrem kultury Danielem Hermanem

„Já jsem byl na podzim v Kanadě a při té příležitosti jsem se s panem Bradym setkal. On to vnímal jako úžasné přijetí v rodné zemi, kterou má velmi rád. Vnímal to velmi pozitivně jako důkaz, že je zájem o demokracii. Pro mě osobně to bylo velmi obohacující období, během kterého jsem si ověřil rovnost páteře některých lidí,“ zaznělo na úvod z úst ministra Hermana.  

Posléze odmítl, že by byl nějakým spojencem Andreje Babiše. Na ministrovi financí ocenil toliko skutečnost, že v uplynulých letech šéf státní kasy významně navýšil peníze pro ministerstvo kultury. O případné spolupráci či nespolupráci ANO a KDU-ČSL po volbách má smysl hovořit až po volbách, podle toho jak dopadnou. V tuto chvíli má Herman zájem stát se lídrem lidovců pro nadcházející volby v Praze. Pražská organizace KDU-ČSL je jedna z těch, které neztrácejí členy, ale rostou,“ pochvaloval si Herman.

Nakonec odmítl, že by v tuto chvíli uvažoval o prezidentské volbě. „Člověk musí uvnitř cítit, že do toho má jít a že to tak má být, do této fáze jsem zatím nedospěl,“ uzavřel své vystoupení. Než se úplně rozloučil, popřál všem do nového roku 2017 vše nejlepší.  

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…