Kdo je z hejtmanů nejpopulárnější? Jiří Čunek, odpověděl průzkum

06.04.2018 15:20

Společnost SANEP se zeptala lidí, kterého hejtmana mají nejraději. A takhle to dopadlo. Jasně zvítězil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL). Druhý na pásce skončil trestně stíhaný hejtman Martin Půta (Starostové Libereckého kraje) a třetí pozici na stupních vítězů obsadil komunistický hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Kdo je z hejtmanů nejpopulárnější? Jiří Čunek, odpověděl průzkum
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Andrej Babiš a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek na tiskovém brífinku

Průzkum společnosti SANEP ukázal, že nejoblíbenějším hejtmanem v České republice je Jiří Čunek (KDU-ČSL) ze Zlínského kraje. Čunek získal 46,8 procenta hlasů. Druhý Martin Půta (SLK) získal 41,2 procenta hlasů. Stupně vítězů doplnil Oldřich Bubeníček (KSČM) z Ústeckého kraje se ziskem 35,9 procenta hlasů. Nikdo další z hejtmanů nedosáhl v oblíbenosti na hranici 35 procent. Poslední hejtman v pořadí Ladislav Okleštěk (ANO) z Olomouckého kraje nedosáhl dokonce ani na 17 procent.

„Čtvrtá příčka pak patří hejtmance Středočeského kraje Jaroslavě Pokorné Jermanové (hnutí ANO). Středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová Pokorná tak aktuálně získala od obyvatel Středočeského kraje v souhrnu 34,8 % kladných hlasů. Další žena v čele 14 územně samosprávných celků, pražská primátorka Adriana Krnáčová (hnutí ANO), se pak umístila se ziskem 26,8 % kladných hlasů na osmém místě. Na dvanácté pozici se umístil se ziskem v souhrnu 19,4 % kladných hlasů hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek. Na předposlední příčce se pak aktuálně umístil se ziskem v souhrnu 17,3 % kladných hlasů hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard,“ napsal SANEP.

Stojí za pozornost, že průzkum ze srpna loňského roku ukázal, že jasným vítězem v oblíbenosti hejtmanů byl Jiří Čunek. Na prvním místě se tedy nic nezměnilo. V srpnu Čunek získal 40,1 procenta hlasů. Druhé, třetí a čtvrté místo zůstalo také beze změny. Totéž platí o místu posledním. Na chvostu v srpnu 2017 taktéž skončil Ladislav Okleštěk z ANO.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…