Kdo platí koronové cestování generála Pavla? Tento kandidát je dobře zajištěn z mezinárodních zdrojů, dovozuje Paroubek

17.07.2020 18:21

Expremiér Jiří Paroubek se ostře pouští do generála Petra Pavla a jeho „koronavirového turné“. Nechápe, proč Pavel chce objíždět republiku a vydávat průřezovou zprávu, když nemá v týmu žádné epidemiology, ale spíše armádní specialisty. Kritizuje také Pavlovo prohlášení, že se nejedná o začátek prezidentské kampaně. A nakonec s nelibostí komentuje Pavlovy politické názory a jeho údajný zbrojařský lobbing.

Kdo platí koronové cestování generála Pavla? Tento kandidát je dobře zajištěn z mezinárodních zdrojů, dovozuje Paroubek
Foto: reprofoto XTV, tan
Popisek: Expremiér Jiří Paroubek hostem XTV

Paroubek v komentáři na webu Vaše věc komentuje ohlášenou iniciativu generála Pavla, který chce objíždět republiku v souvislosti s pandemií koronaviru a jejím zvládáním. „Prezidentské volby máme cobydup, sice ne za týden, ale za dva a půl roku, a tak je potřeba představit kandidáta a budovat jeho image,“ má jasno Paroubek, že se jedná o začátek kampaně.

„Generál Pavel se zatím představuje veřejnosti jako profesionální voják, jako člověk, který podporuje prakticky jakákoliv ostrá opatření NATO a růst výdajů na zbrojení v co nejkratší době na obří částku rovnající se 2 % HDP republiky (což je hodně přes 100 miliard ročně). Je tedy celkem jasné, čí zájmy má pan generál reprezentovat,“ pouští se Paroubek do Pavla s tím, že není v zájmu běžného občana České republiky, aby se dávaly na zbrojení takto „nesmyslné částky“.

Paroubek by si tyto peníze raději představoval ve zdravotnictví, ve školství, na penze důchodců, na rozvoj sociální péče nebo na výstavbu a modernizaci silniční a železniční sítě „Nepochybuji ale o tom, že americké zbrojovky budou s osobou pana generála spokojeny. Do budoucna tak uvítáme ve výzbroji naší armády ještě více vojenského šrotu, jakým jsou americké vrtulníky, které za ohromnou sumu (přes 12 miliard) nakupujeme. Tedy, pokud by se pan generál stal, z božího odpuštění snad, prezidentem,“ komentuje Paroubek počínání Pavla, který podle něj hájí zájmy amerických zbrojovek.

Paroubek také nechápe, proč zrovna bývalý náčelník Generálního štábu chce objíždět republiku a vydávat souhrnné poznatky o zvládání koronavirové krize. „Teď zrovna se pan generál stal odborníkem na koronavirus. Když se dívám na jeho poradní tým, nevidím, že by někdo z lidí, kteří se k němu hlásí, byl odborníkem na tuto oblast. Zkrátka žádného Prymulu tam nevidím… Prý se ale jedná o průřezovou iniciativu, se kterou nikdo jiný nepřišel,“ podivuje se expremiér.

Podle něj Pavel tímto začíná prezidentskou kampaň, a měl by to přiznat. „Zkrátka a dobře, berme na vědomí, že dva a půl roku před volbou nového prezidenta nastupuje do předvolebního boje silný exponent mezinárodního vojensko-průmyslového komplexu Pavel. Silný a perspektivně dobře finančně zajištěný. Mám v této souvislosti ještě jednu otázku, a to, zda se peníze při tomto a dalších turné páně generálových budou započítávat do výdajů prezidentské kampaně, či nikoliv. Bylo by fér je započítávat,“ má jasno Paroubek a dodává, že by také chtěl vědět, z čeho jsou placeni Pavlovi poradci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…