Kdyby onemocněl Babiš... Alexandr Mitrofanov se zasnil

11.03.2020 22:08

Britský parlament je v ohrožení z nákazy koronavirem. Nakažena totiž byla britská náměstkyně ministra zdravotnictví Nadine Dorriesová. Komentátor a publicista Alexandr Mitrofanov se situaci pokusil převést na českou politickou scénu a představil si, co by se stalo, kdyby něco podobného potkalo českého předsedu vlády Andreje Babiše (ANO). Uzdu fantazii popustila pak i veřejnost.

Kdyby onemocněl Babiš...  Alexandr Mitrofanov se zasnil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Mitrofanov a Petr Pithart

Anketa

Jak se zatím Babišova vláda zhostila boje proti koronaviru? (Hlasování od 11.3.2020)

95%
hlasovalo: 41351 lidí
Britská náměstkyně ministra zdravotnictví Nadine Dorriesová byla v kontaktu nejen s celou vládou, v minulém týdnu se také zúčastnila audience u premiéra Borise Johnsona. Nyní je tedy možností, se kterou je potřeba počítat, že se nakazil i on.

Na tuto zprávu na svém Twitteru reaguje komentátor Alexandr Mitrofanov s otázkou, jak by si s nákazou poradil Andrej Babiš. „S hrůzou jsem si představil, že by se to mohlo stát českému premiérovi. Kdo by potom řídil stát jako firmu?“ přemítá Mitrofanov ve svém tweetu.

 

 

Odpověď nemusel hledat dlouho. Co by se dělo, nastínil v následné diskusi uživatel Prokeš Vladimír: „No, z Průhonic by se vytvořil telemost do Strakovy akademie a vláda by byla Babišem řízena jako firma. Vždyť i prezident Zeman oznámil, že až se vrátí z návštěvy čínských soudruhů, dobrovolně se uzavře do karantény v zámku v Lánech, odkud prý bude úřadovat. Máme osvícené státníky.“

Podle Davida Jaši by si premiér řídil stát jednoduše pomocí mobilních technologií: „Babiš. Skrz SMS.“

„To by byla nejlepší zpráva roku, možná celé dekády,“ uvítala by přispěvatelka do diskuse Mona Nechvátalová, kdyby se nákaza potvrdila i u českého premiéra. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…