Klaus ml. se postavil za české fotbalisty. Rasismus do toho netahejte

19.03.2021 14:15

Předseda Trikolóry Václav Klaus ml. se zastal českých fotbalistů, kteří se stali terčem fyzických útoků během čtvrtečního utkání v anglickém Glasgow. Při této příležitosti znovu zopakoval, že je přesvědčený o tom, že tresty za násilné trestné činy by prostě měly být přísnější než za ty, které padají kvůli slovním vyjádřením.

Klaus ml. se postavil za české fotbalisty. Rasismus do toho netahejte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml.

„Brutální kriminální zákrok na brankáře, zákeřné fauly, kopání do ležícího hráče, a nakonec fyzické napadení v útrobách stadionu. To vše je za hranou a odsouzení hodné. Měly by padnout tvrdé tresty. Namísto toho bude UEFA a ostrovy řešit nadávku, která při zápase padla,“ kroutí nevěřícně hlavou Václav Klaus ml. nad tím, že místo toho, aby se řešila rvačka samotná, tak se řeší to, jestli slávistický obránce Ondřej Kúdela použil vůči svému soupeři rasistickou urážku. 
 
 
„Řekl jsem mu: You are fu..ing guy. Bylo to prostě řečeno v emocích po těch dvou červených kartách a několika brutálních zákrocích soupeře. Ale naprosto odmítám rasismus," reagoval po zápase Ondřej Kúdela. 
 
„Slavia rezolutně odmítá nechutné a smyšlené nařčení jednoho ze svých kapitánů Ondřeje Kúdely z rasistického chování. Slavii už její zakladatelé vtiskli barvy, kde bílá znamená čistotu sportovní myšlenky a čestného boje, kde protivník není nepřítel, ale uznávaný soupeř. Dnes je Slavia multikulturním klubem, který si zakládá na úctě k soupeři a vzájemném respektu lidí všech kultur. Odsuzujeme rasismus v jakékoliv podobě,“ podržela Slavia svého hráče. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…