Klaus se zastal Křečka. Kvůli jeho slovům bude křik nejen u Milionu chvilek

15.02.2020 10:20

Exprezident Václav Klaus se ve svém komentáři zveřejněném mj. na serveru jeho institutu pozastavil nad reakcemi, které se spustily po zvolení Stanislava Křečka ombudsmanem.

Klaus se zastal Křečka. Kvůli jeho slovům bude křik nejen u Milionu chvilek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus

Klaus se ve svém komentáři pozastavuje nad, dle jeho slov, neskutečně agresivním útokem, k němuž došlo po zvolení Stanislava Křečka veřejným ochráncem práv. „Naši samozvaní ‚majitelé‘ demokracie, kteří tak ostře bojují proti všem nedemokratickým způsobům uspořádání jakékoli lidské komunity ve světě i u nás doma, se tentokráte úžasně předvedli a plně odkryli své pravé nedemokratické já,“ poznamenal Klaus. Podle něj se obdobná věc stala při volbě prezidenta  Miloše Zemana či v parlamentních volbách, kdy zkrátka a dobře není přijímán výsledek voleb.

Anketa

Máte rádi Stanislava Křečka?

95%
5%
hlasovalo: 32334 lidí

„Pro lidi mého typu byla před šesti lety volba bývalé trockistky Anny Šabatové do funkce ombudsmanky jasnou prohrou. Víme, že do této funkce nepatří (a celou dobu jejího fungování to jen dokazovalo), ale neřekli jsme ani slovo. Nedělali jsme žádné hrubé útoky na integritu její osobnosti. Výsledek volby jsme – neradi – respektovali. Dr. Křeček byl dlouholetý poslanec sociální demokracie, tedy strany, které jsem nikdy nebyl přívržencem, ale přesvědčil jsem se, že na tuto funkci má nesporné profesní a – jak ukazuje svou častou publicistickou aktivitou – i odborné předpoklady. Přeji mu, aby se mu v práci dařilo,“ dodal Klaus.

Zároveň připomněl, jak v 90. letech protestoval proti zavedení instituce ombudsmana jako takové. „Vždy jsem tuto instituci, o které se v klasických učebnicích demokracie nikdy nemluvilo, chápal jako pokus oslabit systém parlamentní demokracie. Ombudsmanem je ve skutečnosti každý významný politik, lidé se na něho se svými stížnostmi nepřetržitě obracejí,“ míní.

„Absurdní souboj o tento zbytečný úřad a následná hysterie pokrokářů však prokazuje, že v jejich plánech na rozbití normální společnosti a na vnucení nám všech zhoubných migračních, genderových a antidiskriminačních projektů, které rozvracejí společnost za oceánem a v západní Evropě, měla a má tato instituce zásadní roli. Proto ten řev a proto ta neskrývaná nenávist. Nevyšlo jim to. Zatím,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…