Klausův Hájek promluvil o rozkladu civilizace. A slíbil překvapení na pravici

17.08.2013 9:41

Braňme se duhové totalitě, to bylo heslo pátečního shromáždění, které zorganizovalo konzervativní občanské sdružení Akce D.O.S.T. Před francouzskou ambasádou v Praze stovka účastníků odsoudila zásah francouzské policie, která nevybíravě zasáhla proti účastníkům poklidných demonstrací na podporu tradičních hodnot a tradiční rodiny.

Klausův Hájek promluvil o rozkladu civilizace. A slíbil překvapení na pravici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek s Michalem Semínem na akci D.O.S.T.

Během nich se v ulicích francouzských měst shromáždil více než milion občanů, kteří nesouhlasí s ideologií homosexualismu, prosazovanou ve velkém v zemích Evropské unie. Ve Francii v poslední době socialistická vláda povolila sňatky homosexuálů i adopce dětí těmito páry. O masovém odporu nejen mezi veřejností, ale i mezi některými představiteli státu média prakticky vůbec neinformovala.

Levici nepotřebujeme – její program provádí pravice

„Navzdory letním vedrům přituhuje,“ zahájil shromáždění předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín. Ten v pátek předal protestní nóty americké, francouzské i britské ambasádě. Stejně jako vloni podpořil americký velvyslanec v České republice homosexualistický festival Prague Pride, který v těchto dnech v hlavním městě probíhá. „Homosexualismus je programově internacionální, o čemž svědčí podpora americké ambasády,“ pokračoval.

Připomněl i záštitu, kterou festivalu poskytli pražský primátor Hudeček z údajně konzervativní TOP 09 a poslankyně ODS Jana Černochová. Ta se výrazně zasazuje za zákon, který by homosexuálním párům umožnil adopci dětí. „K čemu mít levici, když k prosazování sociálně inženýrských plánů máme pravici?“ ptal se Michal Semín v reakci na tristní stav, v jakém se česká pravice nachází.

Petr Hájek: Pravice u nás není, ale…

To bývalý vicekancléř prezidenta Václava Klause a šéfredaktor magazínu Protiproud Petr Hájek rovnou prohlásil, že pravice už u nás neexistuje. „Žádná pravice u nás není.“ Ale dodal: „Není vyloučeno, že toto volné místo nějaký pravicový subjekt zaplní.“ Nepřímo tak potvrdil spekulace, které se poslední dobou objevují v souvislosti s možným budoucím angažmá Václava Klause v české politice.

Od něho přítomným vyřídil vřelé pozdravy. „Je přesvědčen,“ řekl o Václavu Klausovi, „že shromáždění, jako je toto, má obrovský význam v tom, že se vůbec koná. Dáváme tím najevo, že nám není lhostejné, co se v naší době děje s člověkem.“ Současná evropská civilizace je v hlubokém rozkladu, k němuž ji přivedlo odmítnutí Boha. „Život společnosti v hodnotovém vzduchoprázdnu, který je na první pohled pohodlný, veselý a který skýtá možnosti, jaké tu dosud nebyly, je založen na tom, že lze užívat tohoto světa bez omezení. A to je zhoubné.“

Ke společenskému rozkladu významnou měrou přispívají i média. Ba co víc, jsou jeho nástrojem. „Výsledek je deprimující. Lidé se cítí izolovaní. Nedělá jim dobře, když jsou cejchováni jako extremisté, jako lidé na okraji. Je to paradoxní. Ti, kteří se postaví hlavnímu proudu, jsou označeni za jakýsi pochybný odpad.“ Přesto podle Petra Hájka není všechno ztraceno. „Nesmíme si nechat vnutit pocit, že naše shromáždění je okrajovou záležitostí. Je to naopak jádro, z něhož mohou vyrůst velké věci,“ uzavřel svůj proslov.

Stát nemá rodinu rozbíjet, ale podporovat

Psycholog Pavel Kutina z Výboru na obranu rodičovských práv zdůraznil, že stát musí podporovat tradiční rodinu, nikoli prosazovat zájmy homosexuální menšiny, která nikdy normální rodinu nemůže vytvořit. „Můžeme říct, že tato menšina žije příkladným životem? Ne. Je tomu spíše naopak,“ prohlásil v úvodu. „Děti potřebují dobrý vzor. Proto je potřeba, aby k adopci byli připuštěni lidé, kteří jim mají co dát.“ Tuto podmínku homosexuální „rodiče“ nikdy splnit nemohou, neboť už jejich orientace a nemožnost vybudování rodiny je zásadním problémem, který nemůže být překonán. „Místo aby rodiny rozbíjel, měl by je stát podporovat.“

V podobném duchu se nesl projev předsedy Mladých křesťanských demokratů Petra Jurčíka, který přítomné vyzval k účasti na plánovaném sobotním, již čtvrtém ročníku Pochodu za rodinu. Ten se pod heslem „Rodina je základem společnosti a existence národa“ uskuteční pod záštitou kardinála Dominika Duky, biskupa Ladislava Hučka a senátora Jiřího Čunka

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Tolerance s obušky a vězením

Regionální politik Jan Paluska, který nedávno opustil ODS, protože se nedokázal smířit s jejím ideovým posunem od konzervatismu k levici, ve svém pozdravu, který shromáždění zaslal, zdůraznil, že „svoboda se pomalu, ale jistě vytrácí z našich životů,“ a to kvůli ideji společenské revoluce, která nezanikla ani po porážce komunismu. A poukázal na skutečné pojetí tolerance, kterou pokrokáři hlásají: „Jedná se o toleranci s obušky či hrozbou vězením.“

Došlo i na porovnání Ruska a západních států. Právě Rusko v posledních měsících prosadilo zákon zakazující homosexuální propagandu mezi mládeží a adopce ruských sirotků pěstouny ze zemí, které umožňují adopce homosexuálními páry. Ruská politika ochrany tradičních hodnot a norem vyvolává ostrou kritiku ze Západu v čele s Evropskou unií a USA. Přitom se zapomíná, jak jsou na Západě umlčováni ti, kteří protestují proti posilující ideologii homosexualismu.

Zachraňme „starý“ svět pro budoucí generace

„Zdá se,“ řekl představitel Monarchistického občanského sdružení, „že normálnost prohrála a heterosexualita že je odsunuta do temného kouta deviace. Je zvrhlé posouvat normy slušnosti. O morálce se nedá hlasovat. Morálka buď je, nebo není,“ reagoval na nynější relativismus naší společnosti, která „svévoli nazývá svobodou“.

Na protestním shromáždění vystoupili i zástupci Hnutí Pro život ČR, Unie otců a přečteny byly pozdravy europoslance za ODS Iva Strejčka, britského politologa Johna Laughlanda a prezidenta hnutí Civitas, které mohutné protesty ve Francii organizuje. Společné poselství snad všech vystoupení lze shrnout slovy místopředsedy Akce D.O.S.T. Petra Bahníka: „Zachraňme svět, jak ho známe, pro ty, kdo přijdou po nás.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ladislav Zemánek

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…