Kníže z vepřína. Jste důkazem, že restituce byly chyba, napsal Schwarzenbergovi právník po výstupu s „hovady“

18.07.2020 12:58

Karel Schwarzenberg po svém nejnovějším výstupu, kde se přimluvil za vzpouru Romů a českou majoritu nazval jako „hovada“, dostal dopis od právníka Tomáše Tyla. Mimo jiné se v něm mohl dočíst, že je ve své aroganci největším žijícím důkazem, že restituce byly chybou. Dopis rovněž obsahoval výzvu k omluvě, na kterou čestný předseda TOP 09 doposud nereagoval.

Kníže z vepřína. Jste důkazem, že restituce byly chyba, napsal Schwarzenbergovi právník po výstupu s „hovady“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Někdejší ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ohlásil, že v roce 2021 v 84 letech už nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny. Doprovodil to neobyčejně uvolněným rozhovorem pro MF DNES, kde se vyjádřil mimo jiné k tématům, která hýbou současností.

Takže okomentoval například i vlnu protestů proti historii evropské „bělošské“ civilizace, spočívající v ničení památek a ve snaze přepsat dějiny. Schwarzenbergovi, potomkovi význačných tvůrců této ničené historie, to přijde sice jako „blázinec“, ale do určité míry tomu řádění rozumí a chápe jej.

Nesouhlasí tak s prezidentem Milošem Zemanem, který zpochybnil ústřední heslo této kampaně „Black Lives Matter“ (Na životech černých záleží) slovy, že záleží na životech všech lidí.

Anketa

Je dobře, aby právo na obranu se zbraní v ruce bylo zahrnuto do Ústavy ČR?

96%
4%
hlasovalo: 15468 lidí
Kníže Schwarzenberg na to replikoval svérázně: „Samozřejmě na všech životech záleží, i na životech hovad, která se tím ohánějí.“ Pak dodal, že působení prezidenta Zemana je ještě horší, než očekával.

CELÝ ROZHOVOR ZDE

A pokud jde o Black Lives Matter, tak to podle něj má oprávnění proto, že lidé tmavé pleti jsou v USA v „blbé situaci“. „V Čechách bych řekl Gipsy Lives Matter,“ završil úvahou, že v českých městech by měli mít podobné právo na nepořádek Romové.

Spojení „hovad“ s běloškou majoritou znechutilo právníka Tomáše Tyla, který na sociální síti lidovému knížeti napsal: „Vás vychovali leda v knížecím vepříně, Vaše Jasnosti, protože Vy se v běžné větě bez urážek typu ‚zaprdění Čecháčci‘ nebo ‚hovada‘ neumíte obejít.“

Poté sedl a napsal Schwarzenbergovi přímo na jeho e-mail. Zajímal se, zda je příslušník šlechtického rodu a dvojnásobný exministr schopen vytvořit českou větu bez vulgarismu urážejícího obyvatele této země. „Co si to dovolujete vůči národu, který vás jako cizí šlechtu přijal, pracoval pro vás a vytvořil to, co dnes máte,“ kroutil hlavou dále.

Právník také poznamenal, že pokud je mu známo, tak takto nenávistně se na adresu české společnosti nevyjadřoval žádný z jeho předků, takže si klade otázku, kam až hodlá tento poslanec Parlamentu České republiky a beneficient českého státního rozpočtu klesnout.

„Strašlivě jste mě zklamal, a nejen mě. Jste arogantní, protičeský, myslíte si, že máte právo nám vládnout a soustavně nás urážíte. Vy jste důkazem, že restituce byly chyba a měl jste zůstat ve svém ‚zaprděném Rakousku‘.“

A dodal, že má pocit, že i když není kníže, tak jej rodiče vychovali rozhodně lépe než Karla Schwarzenberga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…