Kohoutova omluva: Omlouvám se, gayové nejsou prasata. Ale roznášejí vážné pohlavní choroby

29.06.2014 20:04

Kontroverzní postava okraje české politiky Lukáš Kohout zaslal serveru ParlamentníListy.cz vyjádření, v němž se omlouvá za svůj výrok v článku, který vyšel v pátek. Text jeho omluvy je ovšem poněkud nekonvenční.

Kohoutova omluva: Omlouvám se, gayové nejsou prasata. Ale roznášejí vážné pohlavní choroby
Foto: Lukáš Kohout - profil
Popisek: Lukáš Kohout

„Nerad se vracím k pátečnímu článku, kde jsem lesby a homosexuální jedince nazval prasaty, ale je nutné, abych se k tomu ještě jednou a naposled vrátil,“ píše v úvodu s tím, že většina čtenářů nepochopila, co chtěl svým článkem na ParlamentníchListech.cz říct.

Sice píše, že nemá nic proti lesbám a gayům, zároveň ale uvádí, že je přesvědčený, „že většina z nich je nosičem vážných pohlavních chorob, které musí pak české zdravotnictví draze léčit, tak jako musí draze léčit kuřáky, alkoholiky“.

Jsou horší než alkoholici a kuřáci

Dále pak naznačuje, že příslušníci sexuální minority jsou horší než alkoholici či kuřáci. „Alkoholik či kuřák aspoň přispívá do státního rozpočtu spotřební daní. Shora uvedení jedinci do rozpočtu nedávají ani jednu jedinou korunu.“

Na závěr uvádí, že si trvá na všem, co napsal. Pouze se omluvil za výrok, kde gaye a lesby označil jako „prasata“. „Bylo to slovo, které být užito nemělo,“ napsal Lukáš Kohout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…