Kritici multikulturalismu a politiky otevřených dveří jsou v Evropě kriminalizováni, všímají si v USA

12.04.2016 20:40

Politolog George Igler ve svém textu publikovaném americkým think-tankem Gatestone Institute tvrdí, že je v Evropě vážně ohrožena svoboda slova. Především kritici multikulturalismu a přistěhovalecké politiky otevřených dveří jsou podle jeho názoru kriminalizováni pouze za to, že mají odlišné názory než mainstreamoví politici.

Kritici multikulturalismu a politiky otevřených dveří jsou v Evropě kriminalizováni, všímají si v USA
Foto: Mwl.nl
Popisek: Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

Igler konstatuje, že zatímco Evropu vážně ohrožuje džihád, mnoho mainstreamových politiků raději bojuje proti kritikům islamizace a jejich právu na svobodu projevu. „Právo na svobodu projevu považují za překážku multikulturalismu. Vidět je to na případu vůdce nizozemské Strany pro svobodu Geerta Wilderse, který čelí hrozbě vězení. A to pouze za to, že se na shromáždění svých příznivců ptal, jestli si přejí v zemi méně Maročanů. Tento proces je politickým procesem, protože v zemi budou příští rok volby a Strana pro svobodu je aktuálně nejoblíbenější stranou,“ uvádí Igler.

„Člověk by si myslel, že po každém teroristickém útoku mezi politiky narostou pochybnosti o správnosti přistěhovalecké politiky otevřených dveří. Bohužel opak je pravdou. Obhájci muslimů, podporováni mainstreamovými médii, přesouvají pozornost od obětí těchto útoků ke kritikům migrační politiky a multikulturalismu,“ podivuje se Igler s tím, že hrozba trestního stíhání umlčela již celou řadu jedinců, kteří si dovolili kritizovat islám.

„Například jeden Holanďan se na Twitteru vyjádřil proti zřizování uprchlických center a v ten samý den jej navštívila policie. Upozornila ho, že v případě dalších podobných komentářů bude mít problémy. To samé potkalo jednoho muže v Belgii a ve Velké Británii. Přitom tento Brit se pouze na ulici ptal muslimské ženy na její názor na teroristický útok v Bruselu. K tomu je třeba zmínit, že německá kancléřka Angela Merkelová řešila se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem omezování kritických poznámek na adresu syrských uprchlíků.“

Igler poukazuje na to, že omezování svobody slova se týká skutečně celé Evropy. „Zakladatel německého hnutí PEGIDA Luc Bachmann za poslední dva roky čelil 288 obviněním, které byly později v drtivé většině případů pro nedostatek důkazů odloženy. Nicméně proti němu aktuálně běží čtrnáct trestních stíhání. První soudní přelíčení začíná v Drážďanech již za týden,“ píše Igler a zmiňuje, že hrozbě uvěznění čelí také další členové protiimigračního hnutí PEGIDA. Jak v Německu, tak v Nizozemsku.

Igler rovněž poukazuje na dvojí metr, který úřady uplatňují ve vztahu ke kritikům islámu a multikulturalismu. „Dovedete si snad představit, že by němečtí muži oslavovali příchod nového roku tím, že by stříleli rakety na mešitu v centru Kolína nad Rýnem nebo že by při tom hromadně obtěžovali muslimské ženy, a média či úřady se to pokoušely zamlčet?“ píše Igler s tím, že jen málo veřejně činných osob si troufá otevřeně nazvat masovou migraci muslimů za katastrofu, jako tak činí Wilders nebo Bachmann. „Ti za to také ovšem čelí výhrůžkám smrtí ze strany muslimů nebo vězněním ze strany domácích soudů.“

„Masová migrační vlna muslimů do Evropy přinesla znepokojivé jevy, které jsou jasně zdokumentované. Pokud bude hrozit za každou kritickou poznámku vězení, brzy se může celá Evropa balkanizovat či zcela islamizovat. Navíc jaká je šance, že se někdy probudí mlčící muslimská většina, když její příslušníci vidí, jak je zacházeno s evropskými kritiky? Jaký signál tím do jejich řad vysíláme?“ táže se v závěru svého textu Igler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…