Kůpujte ve slevě, kůpujte ve slevě. Kamrlík 26 metrů v Praze za tři miliony. Bez vybavení, bez parkování. Mapovali jsme šílené ceny minibytů v metropoli

12.04.2020 10:05

Realitní trh zažívá propad, který potrvá velmi dlouho. Lidé šetří a šetřit budou. Na tom se shodnou prakticky všichni odborníci. Naše redakce již před časem zmapovala situaci týkající se pronájmů v centru Prahy. Právě tam se ukázalo, že stovky bytů slouží jako noclehárna pro turisty v rámci systémů Airbnb. Nyní zejí prázdnotou.

Kůpujte ve slevě, kůpujte ve slevě. Kamrlík 26 metrů v Praze za tři miliony. Bez vybavení, bez parkování. Mapovali jsme šílené ceny minibytů v metropoli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemovitost, ilustrační foto

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš předsedou vlády i po volbách v roce 2021?

85%
15%
hlasovalo: 34312 lidí
Jeden z mimopražských čtenářů ParlamentnímListům.cz poslal upozornění na jarní akci společnosti PSN. Ta na svých webových stránkách nabízí několik desítek zlevněných bytů. Náš ústecký čtenář si při pročítání nabídek ťukal na čelo. „To myslí vážně, že rodina bude bydlet v krcálku pět metrů na pět metrů, proboha?“

Jak jsme zjistili, čtenář měl na mysli ubytovací jednotku v ulici Perucká v městské části Vinohrady. Její podlahová plocha je 25,7 m2, sklepní kóje pak „úctyhodný“ metr čtvereční. V bytě není vybavení a nemá ani parkovací stání, což je vzhledem k modrým zónám v Praze nedostatek. Cena, která před krizí vyšplhala na 3.104.000 korun, je nyní ponížena na 2.980.000 korun.

„Nechápu, jak toto někdo může nabízet a stavět, zajímalo by mě, k čemu to někdo může koupit…“ dodal čtenář.

ParlamentníListy.cz se v rámci nabídky firmy PSN podívaly také na další byty.

Jiná ubytovací jednotka má 25,9 m2, je také bez parkování a po slevě vyjde na 2.787.000 korun. U inzerátu je poznámka, že „jako rezident budeš mít možnost využívat všech sdílených prostor – fitness, prádelnu, společenské místnosti a centrální zahradu. Ať už pozveš sousedy na grilovačku nebo zajedeš do centra na nákupy, vše budeš mít na dosah ruky. V bloku není průměrné ani nudné bydlení.“

Další chuťovkou v nabídce PSN je patnáctimetrový byt, který se nachází v rámci Depa Grébovka. Byt má patnáct metrů a sklep o „velikosti“ 0,9 metru. Cena po slevě je 2.366.000 korun.

Byt 1+kk nabízí například i realitka Svoboda&Williams. Byt se nachází na Praze 5, interiér má 32 m2 a cena je rovných 3.700.000 korun. Novostavba jižně orientovaného bytu s garážovým stáním se nachází v polyfunkčním domě s výtahem na údajně dostupném místě nedaleko smíchovského Anděla.

To, že zdaleka nejde o výjimečně vysoké ceny, naznačuje i web Reality.cz.

Zde najdeme byt o velikosti 34 metrů ve Vršovicích za 4,6 milionu, 32metrový byt v Košířích za 3,7 milionu nebo sedmnáctimetrový byt v Hlubočepech za 2.090.000 korun. Holešovický byt 1+kk o velikosti 39 metrů čtverečních je zde k mání za 6.150.000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…