Kvůli silným bojům na Ukrajině Rusko uzavřelo tři přechody

11.07.2014 12:24

Nejméně čtyři ukrajinští vojáci zahynuli od čtvrtečního večera během ofenzivy proti proruským separatistům na východě země. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala ukrajinská armáda. Během bojů v několika posledních dnech zahynulo podle údajů vojska nejméně pět desítek rebelů. Boje probíhají především v Doněcké oblasti.

Kvůli silným bojům na Ukrajině Rusko uzavřelo tři přechody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace před Strakovou akademií na podporu Ukrajiny nazvaná Praha pro Ukrajinu - Za vaši i naši svobodu!

Rusko podle agentury AP oznámilo, že kvůli pokračujícímu násilí dočasně uzavřelo tři důležité hraniční přechody s Ukrajinou.

Nejméně dva vojáci a jeden pohraničník zemřeli ve chvíli, kdy jejich obrněný vůz najel na minu u přechodu Dovžanskyj na hranici s Ruskem, u něhož již delší dobu probíhají boje. Další voják podle armádního mluvčího Vladislava Selezňova zahynul během bojů poblíž města Karlivka v Doněcké oblasti, které je jednou z hlavních bašt v tomto regionu, kde rebelové dosud vzdorují vládní „protiteroristické operaci".

Během bojů v několika posledních dnech zahynulo na druhé straně fronty nejméně 50 proruských bojovníků, uvedl Selezňov. Šlo především o oběti vzdušného bombardování pozic rebelů poblíž ruské hranice.

Rusko stáhlo celníky ze tří přechodů

Boje se stále vedou rovněž o letiště v Doněcku, které na rozdíl od města samotného kontrolují vládní síly. Podle armády se ve čtvrtek večer k letišti přiblížila skupina povstalců vyzbrojených těžkými kulomety a v noci se tam ozývala střelba.

Povstalci se k poslednímu vývoji zatím nevyjádřili.

Rusko, jehož pomoci se rebelové čelící vládní ofenzivě domáhají, ve čtvrtek večer reagovalo na pokračující násilí u hranic tím, že dočasně uzavřelo tři významné přechody. Podle mluvčího bezpečnostního úřadu rostovského regionu Vasilije Malajeva byli z přechodů evakuováni celní úředníci, pohraniční stráž je však nadále střeží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…