Kyjev zavřel osm hraničních přechodů do Ruska

06.06.2014 6:38

Kyjev zavřel osm hraničních přechodů do Ruska
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pozůstatky z bojů

Na pohraniční post u Marynivky zaútočila z ukrajinského i ruského území asi stovka ozbrojenců, kteří měli k dispozici i obrněný transportér a těžké kulomety. Boje trvaly až do čtvrtečních večerních hodin, než na pomoc pohraničníkům dorazily jednotky ukrajinské armády. Část radikálů podle ukrajinských médií uprchla přes hranici do Ruska, na místě podle agentury Unian zůstalo patnáct mrtvých vzbouřenců.

Podle ukrajinského serveru Cenzor souvisí uzavření hraničních přechodů s armádním rozkazem likvidovat vzbouřence přímo v hraničním pásmu. Dosud ukrajinští pohraničníci hájili pozice zhruba dvacet až třicet kilometrů v hloubi ukrajinského území. Nyní padlo rozhodnutí přesunout obranu přímo k hranici.

„Ozbrojence, kteří pronikají z druhé strany hranic, budou silové složky likvidovat všemi prostředky," řekl ukrajinském serveru zdroj z prezidentské kanceláře.               

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…