Liberecký kraj navštíví premiér Babiš a velká část vlády v demisi

13.03.2018 7:09

Liberecký kraj dnes navštíví premiér Andrej Babiš (ANO) a velká část jeho vlády v demisi. Pokračuje tak v plánovaných cestách do krajů. K hlavním tématům bude patřit revitalizace bývalého vojenského prostoru Ralsko, výstavba páteřních komunikací a zlepšení železničního spojení z Liberce na Prahu, ale také například financování zdravotnictví a úhradová vyhláška.

Liberecký kraj navštíví premiér Babiš a velká část vlády v demisi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš a ministr kultury Ilja Šmíd se zúčastnil kontrolního dne rekonstruovaného Národního muzea

"Chceme řešit problémy, které bez součinnosti s centrálními orgány a vládou České republiky řešit neumíme. Budeme samozřejmě projednávat dopad rozšíření těžby v Polském hnědouhelném dolu Turów na zásobování pitnou vodou v příhraničních regionech Frýdlantska, Hrádecka a Chrastavska," řekl ČTK hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Doufá, že se podaří najít 150 milionů korun na přípravu vodohospodářských projektů, které pro obyvatele postižených oblastí zajistí zásobování pitnou vodou.

Vedení kraje chce jednat také o problémech při čerpání evropských dotací. Na programu je i jednání o vzniku samostatného okresu Turnov nebo přičlenění regionu k okresu Liberec. Za jedno z klíčových témat považuje hejtman financování oprav silnic druhých a třetích tříd ze Státního fondu dopravní infrastruktury. "Ale také pokračování velkých staveb, jakými jsou obchvat České Lípy, R35 Turnov-Jičín a silnice do Frýdlantu, kde jsou nějaké problémy," dodal.

Program začíná v 07:30 v Ralsku, odkud vláda pokračuje k Novému Boru na začátek budoucího obchvatu České Lípy a odtud zamíří do sklářské školy v Kamenickém Šenově. Vláda bude jednat také s radními kraje a setká se i se starosty. Na programu je mimo jiné i jednání o budoucnosti zchátralého skokanského areálu v Harrachově. Někteří ministři mají vlastní program. Například ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) a ministr průmyslu Tomáš Hüner (ANO) budou jednat o problematice Turówa, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) zamíří do Ústavu chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou, který přišel o dotaci na modernizaci.

 

reklama

autor: čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …