Lid zvolil kok*ty. Korona, pohroma. Zpěvák Tučný o dnešku, 26 let po smrti

23.03.2021 8:51

Vláda Andreje Babiše (ANO) dovedla Českou republiku na přední příčky zemí, které boj s koronavirem nezvládají. Při přepočtu na 100 tisíc obyvatel patříme ke státům s nejvyšším počtem úmrtí spojených s koronavirem i s nejvyšším počtem nakažených osob. A Češi se s touto situací opět vyrovnávají po svém. S humorem. Jen prezidenta republiky Miloše Zemana, premiéra Babiše a jeho ministry tento typ humoru pravděpodobně nepotěší. Nahlédněte.

Lid zvolil kok*ty. Korona, pohroma. Zpěvák Tučný o dnešku, 26 let po smrti
Foto: Repro YouTube Supraphon
Popisek: Legendární zpěvák Michal Tučný

Slavný country zpěvák Michal Tučný už 26 let shlíží na českou hudební scému z nebe, ale jeho písně stále žijí a baví Čechy, Moravany i Slezany. Třeba písnička „Prodavač", kde Michal Tučný zpíval tak rychle, že se až člověk divil, že si přitom nezakopl o vlastní jazyk a nezakoktal se.

„Pět deka, deset deka, dvacet deka, třicet deka, kilo chleba, kilo cukru, jeden rohlík, jedna veka, všechno máme, co kdo chcete, obchod kvete, jen si račte říct. Čtyři kila, deset kilo, dvacet kilo, třicet kilo, navážíme, zabalíme, klaníme se, to by bylo, prosím pěkně, mohu nechat o jedenáct deka víc?“ sypal ze sebe slova Tučný v refrénu známé písničky takřka jako kulomet.

Teď koluje po internetu i parodie na tuto písničku. Nese název „Prodač lockdownu“. Je podstatně peprnější, než byl Tučného originál. Premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho ministři z něj pravděpodobně nebudou mít radost.

„Byl státek v srdci Evropy, lid zvolil si tam kokoty, za koblihy jim vládl StBák. Pak ovšem přišla korona, pro státní kasu pohroma, o koryto se kde kdo začal bát,“ zpívá se v parodii, kterou lze nalézt na serveru YouTube.

V písničce nechyběl ani šťouchanec do prezidenta Miloše Zemana.

„Pro mnohou duši nevinnou, i Miloš stal se hrdinou, když bonmoty zas začal rozdávat. Měl jazyk mrštný jako bič a kdejaký son of a bitch pak zatoužil vysávat tenhle stát.“

A pak přišel refrén o lockdownu.

„Jenom pár dní nebo týden, ještě víkend, druhý týden, jeden měsíc, dva měsíce, karanténa, izolace, všechno dáme, my se máme, zavíráme, stačí si jen říct. Tři měsíce, půlka roku, žádná škola, práce trochu respirátor, vakcinátor, konspirátor, zítra v lochu prosím pěkně, můžeme si přidat rok navíc?“

V duchu výsměchu ne zcela konzistentním promluvám k národu, kdy vláda nejprve slibovala, že uzávěra okresů bude trvat jen tři týdny, aby po uplynutí této doby řekla, že se bude možná rozvolňovat po Velikonocích, nebo až na konci dubna, se nesla celá písnička, padla i narážka na ruskou vakcínu Sputnik.

„Dnes nikdo nemá ponětí odkud ta zpráva přiletí, že zavírá se právě tvůj podnik. A dětem líčí babička jak vypadala školička a že nakonec je v poho i Sputnik. I kdyby v roce dvacet dva byli nakažení už jen dva virus vždy bude zlatá šupina. I když je lék i ochrana bitva je předem prohraná seš moc tučný - riziková skupina.“

Pokud chcete zavzpomínat i na originální tvorbu Michala Tučného, pro srovnání přidáváme odkaz na původní verzi:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …