Lidovci respektují právo ANO navrhnout nového ministra financí

12.05.2017 15:43

Lidovci respektují právo hnutí ANO navrhnout nového ministra financí, řekl dnes na briefingu v Brně místopředseda vlády Pavel Bělobrádek. ANO jako případnou nástupkyni ministra financí Andreje Babiše (ANO) navrhuje jeho náměstkyni Alenu Schillerovou. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) minulý týden požádal prezidenta, aby Babiše z vlády odvolal kvůli nejasnostem souvisejícím s jeho podnikáním. Prezident zatím nerozhodl. Zprávu přinesla ČTK.

Lidovci respektují právo ANO navrhnout nového ministra financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Z koaliční smlouvy jednoznačně vyplývá, že je to věc daného hnutí a my to respektujeme,“ řekl Bělobrádek. „Není to nic, co by bylo změnou oproti předcházejícím změnám ve vládě. My jsme vždy respektovali právo koaličních stran si tam dát, koho chtějí. My nikoho nekádrujeme. Můžeme mít pochybnosti o mnohých jiných návrzích, můžeme z nich být nadšeni, ale to není náš byznys,“ řekl Bělobrádek.

Doplnil, že zodpovědnost za to bere hnutí ANO. „Pak je tu i zodpovědnost pana předsedy vlády a on je ten definitivní, kdo by měl být přesvědčený, že to je krok správným směrem,“ řekl Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

O současné náměstkyni ministra financí pro daně a cla Schillerové se jako o možné nástupkyni Babiše spekuluje už od chvíle, kdy premiér začal usilovat o jeho konec ve vládě.

Možnou nominaci Aleny Schillerové na ministryni financí kritizoval ministr zahraničí a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. „To, že je to zrovna ta náměstkyně, která je spojena s tím, že blokovala řádný postup Finančního úřadu v případě Andreje Babiše a Agrofertu, tak to mi žádnou radost nedělá,“ řekl. Podle něj je třeba mít jistotu, že nový ministr financí dokáže zahájit správní řízení proti každému, kdo je podezřelý z daňových úniků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…