Luděk Bukač mladší: Otec se obrací v hrobě

16.02.2022 18:47

Český hokej zažívá úpadek, který nemá obdoby, národní tým na olympiádě v Pekingu předvedl historicky nejhorší výsledek. Hokejisté sklízejí kritiku ze všech stran. Hokejový trenér Luděk Bukač komentuje rozklad českého hokeje na svém facebooku.

Luděk Bukač mladší: Otec se obrací v hrobě
Foto: pixabay.com
Popisek: Olympijské hry - ilustrační foto

Výkon českých hokejistů, kteří dopadli dokonce i hůř než ženský tým, kritizují i zahraniční média. Se Švýcarskem prohráli 2 : 4 a poprvé si nezahrají na olympiádě v Pekingu ani čtvrtfinále.

Ačkoliv se Bukač zdráhal hokej komentovat, po přečtení několika „výkřiků“, které jej nenechaly klidným, se k situaci vyjádřil na svém facebookovém profilu.

Za „alibismus“ označil výrok „mezi velmoci už nepatříme“, který po olympiádě zaznívá. „Tento výrok od zodpovědných, vyřčený hned po zápase, považuji za alibismus jako hrom. Pokud někdo vezme funkci, řekne, jsme na tom špatně, budeme podnikat kroky za a), za b), tak abychom se vrátili, kam patříme, tak je to ok, ale toto je po nejhorším umístění v našich dějinách úplně mimo,“ píše hokejista a trenér Bukač.

Osobně dlouhodobě kritizuje stav mládežnického hokeje, přesto podle něj máme ale stále mnoho skvělých hráčů, již se výrazně prosazují v zahraničí. Zmiňuje například Romana Červenku a Jana Kováře.

Stejně tak označil za „úlet“ mluvit po včerejším utkání o „zahraničním trenérovi“. V trenérovi to prý až tak není. „U národního mužstva se za poslední léta vystřídalo x našich dobrých trenérů. Nikdo však neuspěl. Ten problém není v těch trenérech. Pokud budeme diskutovat o zahraničním trenérovi, tak hledáme spasitele (rychlé a jednoduché řešení), ale takto to nefunguje,“ upozorňuje.

Podle něj je třeba přinést jiný styl práce, zcela jiné „zahraniční“ myšlení. „Ne dát práci kanadskému trenérovi!!! Naši předci včetně mého otce se musejí obracet v hrobě!!!“ zmiňuje svého zesnulého otce Luďka Bukače, českého a československého hokejového trenéra, pedagoga a útočníka. „Pokud mužstva dříve neuspěla ve čtvrtfinále, tak to byl neúspěch. Pokud však v sezóně neuhraji zápas, skončím v osmifinále, tak je jedinou možností sklapnout penál a jít,“ dodává.

Český svaz ledního hokeje je podle něj v naprosto žalostném stavu.

Většina kvalitních hráčů patří již ke starší generaci. „Chybí nám střední generace, mladší hráči. Pokud naši koncepci výstavby nového mužstva nezměníme a nebudeme dlouhodobě držet jako například Slováci, žádné výsledky nepřijdou! Pokud letos vysadím les, tak budu desítky let čekat, než vyroste. Za dobu Lenera a teď Pešána jsme neprovedli ‚žádné zásadní změny‘,“ poukazuje na velký a dlouhodobý problém českého hokeje.

„Všem nám vyhovuje současný stav, hledáme rychlá řešení (která nebolí), čekáme na zázrak, spasitele a štěstíčko. Již více než deset let jsou za sportovní chod našeho hokeje zodpovědní stále stejní lidé, sport nám však klesá stále níž a níž. Nejde o A mužstvo, ještě horší výsledky máme v juniorských kategoriích!“ uzavírá silně znepokojený trenér Luděk Bukač.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …