Mám obavu z Bidenovy viceprezidentky, zaznělo od známého odborníka z ODS

07.11.2020 21:56

K vítězství demokratického kandidáta Joea Bidena se vyjádřil i ekonomický expert ODS Jan Skopeček. On sám by podle svých slov viděl raději vítězství Donalda Trumpa. Má totiž obavy z Kamaly Harrisové, jež by se měla stát novou americkou viceprezidentkou.

Mám obavu z Bidenovy viceprezidentky, zaznělo od známého odborníka z ODS
Foto: Repro Youtube
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová

„Radši bych viděl vítězství Donalda Trumpa, ale přesto přeji pravděpodobnému prezidentovi Joeu Bidenovi, aby se USA pod jeho vedením dařilo. Než z Joea Bidena mám obavu z jeho viceprezidentky a radikálního levicového křídla Demokratické strany. Doufám ale v pevné spojenectví ČR a USA,“ podotkl Skopeček.

Kamala Harrisová je senátorka za Kalifornii. Napůl černoška, napůl Indka; jeden ze zpravodajů BBC o ní v srpnu řekl, že skvěle doplňuje „bílého a starého“ Bidena. 

Narodila se v Oaklandu, její otec je Jamajčan, matka pochází z Indie. Vystudovala na Kalifornské univerzitě práva a byla zvolena jako státní návladní města San Francisko. V roce 2016 byla zvolena do Senátu. Chvíli figurovala i v kampani na Demokratickou nominaci, ale pak svou kandidaturu stáhla, údajně kvůli nedostatku prostředků na její vedení.

Jak ke Kamale Harrisové přistupují republikáni a Donald Trump, není třeba hádat. Republikánská strana v minulosti zveřejnila seznam senátorčiných hříchů. Vyčítá jí jednak, že chce zlikvidovat soukromé zdravotnictví a že podporuje americkou obdobu Green Dealu. Dále, že přirovnala agenturu, která má za cíl najít a vyhostit migranty (ICE), ke Ku Klux Klanu, chce prý dekriminalizovat nelegální přechod hranic a poskytnout zdravotní péči nelegálním přistěhovalcům.

Také připomínají, že když působila jako návladní v San Franciscu, její liknavost vedla ke skandálu v laboratořích, kvůli kterému ztroskotalo údajně na tisíc soudních případů. A dále, že sama na Bidena útočila, že je rasista a spolupracoval se segregacionisty. Když se o ní při závodu o nominaci mluvilo jako o viceprezidentce, její tým to prý sám považoval za urážlivé, sexistické a ponižující. Jako poslední „hřích“ republikáni zmiňují, že si o Harrisové voliči myslí, že je falešná a kariéru si vybudovala na tom, že navrhovala přísné tresty mladým černochům. Obecně dle strany, která stojí za Donaldem Trumpem, může být Harrisová populární u levicových radikálů, ale u obyčejných Američanů jistě ne.

Kamale Harrisové a Joeu Bidenovi poblahopřál na svém twitteru také exprezident USA Barack Obama. Oba jsou jeho přátelé, Joe Biden byl Obamův viceprezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…