Máme 19 procent, radují se Piráti. A někdo jim zkazil radost. I odpůrcům Babiše

21.09.2020 7:33

Ředitel PR agentury C&B Reputation Management Ondřej Fér okomentoval nedělní průzkum agentury Kantar, který uveřejnil Václav Moravec ve svých Otázkách. Podle tohoto průzkumu Babiš během pár týdnů ztratil 4,5 procenta voličů. Zatímco Piráti by mohli být spokojeni. Fér se však rozhodl všem Babišovým odpůrcům zkazit radost. A nebyl sám.

Máme 19 procent, radují se Piráti. A někdo jim zkazil radost. I odpůrcům Babiše
Foto: Facebook A. Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

Průzkum agentury Kantar pro Českou televizi ukázal, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš od června ztratil 4,5 procenta voličů a má podporu asi 27,5 procenta populace, zatímco Piráti posilují a mají důvěru 19,5 procenta voličů.

První místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová z toho má velkou radost.

„Interně máme z tohoto průzkumu samozřejmě velkou radost. Ale taky víme, že se o to víc musíme snažit nezpychnout, zůstat pokorní a pracovití, a vydržet hnojomety, které určitě zesílí. Každopádně, díky moc. Ta velká důvěra je velmi zavazující,“ napsala Richterová na sociální síti.

Olga Richterová se raduje

Matematik, statistik a demograf Michal Škop radost Richterové poněkud mírnil. Naznačoval, že jeden průzkum ještě úspěch ve volbách nedělá. „Já do toho nechci moc zabrušovat, ale tohle není výsledek, ale jeden model,“ podotkl Škop.

Přidal čísla z předchozích průzkumů a poznamenal, že si počká, jak Piráti, a nejen Piráti, dopadnou v krajských volbách.

„No, já si počkám na ten výsledek za 14 dní a jesli budou u nás (v Plzeňském) Piráti v radě a místní ODS a Babišovci (a ČSSD) ne, tak pak to budu brát opravdu jako dobrý výsledek,“ doplnil.  

průzkumy

průzkum

Ředitel PR agentury C&B Reputation Management Ondřej Fér předpokládá, že Andrej Babiš bude na politické scéně dál hrát prim.

„Za prvé v poslední době průzkumy Kantaru obstojí jen do okamžiku, kdy se na ně někdo pořádně podívá a začne se ptát na podrobnosti. Naposledy Kantar kalkuloval výsledky krajských voleb ze zcela iracionálního předpokladu 60procentní volební účasti. Pokud tedy někdo chce Kantaru důvěřovat, prosím, osobně ale radím ke značné obezřetnosti,“ začal Fér na sociální síti Facebook.

Jedním dechem dodal, že Babiš je mistr v nastolování nové agendy a Fér nepochybuje, že této příležitosti Babiš využije. Zvlášť, když opozice nedokázala Babišova koronavirového selhání naplno využít.

Na Babišovo marketingové vzepětí prý doplatí stávající ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch.

„Dopadne to jako na jaře - čím hůř bude, tím lépe se preferencím hnutí ANO povede. A nikoliv, Adam Vojtěch nebude odvolán. Takový hromosvod jako současný ministr zdravotnictví je pro každého premiéra darem z nebes. Vojtěch si nechá líbit cokoliv, což Babišovi umožňuje donekonečna opakovat roli jakéhosi deus ex machina. Premiér tedy i nadále nechá svého věrného Stoupu trpět, bude ho peskovat, měnit jeho nařízení podle aktuální nálady ve společnosti," je přesvědčen Fér.

Podle ředitele PR agentury nemusí dlouho trvat a Babiš bude na 35 procentech voličské přízně.

Pár slov přidal i na konto komunistů, kteří podle průzkumu agentury Kantar vypadnou se 4,5 procenty ze Sněmovny.

„Co se komunistů týče, pořád budu mít radši ve Sněmovně čitelnou KSČM, než v zastupitelstvech mraky bolševiků schovaných za všemi možnými moderními nálepkami. ‚Nová levice‘. všechny ty Volby pro AB, XY sobě a podobně jsou totiž v důsledku nebezpečnější než parta retrostalinistů z ulice Politických vězňů,“ uzavřel své postřehy k průzkumu Fér.

Ondřej Fér promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…